ZA SVAKU OSUDU: Nepoznati počinioci izvršili provalu u Ski centru Ponijeri

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Uposlenici JU KSC Kakanj su 19.02.2017.godine prilikom obilaska kontejnera koji se nalazi na vrhu Ski staze na Ponijerima uočili da je izvršena provala u isti, te da nedostaje korito za spašavanje unesrećenog na stazi sa pratećom opremom, kao i određena medicinska oprema.  Prema procjenama naših zaposlenika, pretpostavlja se da je provala izvršena dana 17.02.2017. godine i da su oštetili budžet JU KSC Kakanj za cca 6 000,00 KM koliko je procijenjena vrijednost otuđenih stvari.

Da bi jedan Ski centar normalno funkcionisao obavezno je posjedovati medicinsku opremu za pružanje prve pomoći ali i korito za spašavanje u slučaju nesreće na stazi. Ovaj put je sreća bila na našoj strani. Naime, uposlenici JU KSC Kakanj prilikom obilaska terena u krugu Ski centra pronašli su dio otuđene opreme. Međutim, pronađena oprema je u velikoj mjeri oštećena i pokušat ćemo istu reparisati  i produžiti joj vijek trajanja.

Počiniocima ovog vandalskog čina  poručujemo da shvate kako se svako djelo vraća počinocu bilo da se radi o dobru ili zlu.

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci