Adis Tanović predstavlja Bosnu i Hercegovinu na najljepši način

Podijelite:

Fotomonografija Bosne i Hercegovine” autora Adisa Tanovića prezentirana je večeras u Muzeju Kaknja. U ulozi domaćina prisutnima se obratio dir. Aldin Šljivo koji je izrazio zadovoljstvo zbog izložbe i promocije knjige Fotomonografija BiH autora Adisa Tanovića.  U svom govoru spomenuo je i saradnju sa Gradskom bibliotekom Kakanj s kojom je JU KSC Kakanj i organizovala ovu promociju a povodom Dana državnosti BiH.

Fotomonografija, po mišljenju Adisa Tanovića na najbolji način predstavlja sve bh. potencijale. Osim fotografija u knjizi se nalaze i tekstovi o graditeljskom naslijeđu, kulturi, tradiciji i prirodnim bogatstvima kao što su: rijeke, jezera, planine i vodopadi.
“Dane i noći sam provodio čekajući prave trenutke kako bi u najljepšem svjetlu predstavio BiH. Ponosam sam na ova izdanja. Siguran sam da ljudi koji dođu do ove knjige mogu da vide BiH u najljepšem svjetlu”, naveo je.

Promotor Midhat Kasap je istakao da je izuzetan značaj projekata koje radi Tanović.

Rekao je da su kroz kratke tekstove na najbolji način opisani svi značajniji dijelovi BiH.

“Tanović uspijeva da nas provede kroz BiH, ali i druge zemlje. Kratko i jasno je objasnio ono čime se ponosimo, u tome i jeste značaj”, naveo je Kasap.

Promotori su večeras bili i supruga Adisa Tanovića, arhitektica Aida Tanović i Emir Kasap magistar historije.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci