AKTIVNOSTI ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA

Podijelite:

JU za kulturu i obrazovanje Kakanj organizuje nove aktivnosti za učenike srednjih škola. Pozivamo sve srednjoškolce da nam se jave u što većem broju, da iskoriste svoj talenat i da se uključe u neku od planiranih aktivnosti.

Za vas smo pripremili nove aktivnosti: ples, školu dokumentarnog filma i školu slikanja.

 

Plesna grupa

JU za kulturu i obrazovanje u saradnji sa plesnom škola „Zumba“ organizuje audiciju modernog plesa (formiranje plesne grupe) za sve srednjoškolce (djevojke i dečke), plesače, zaljubljenike u ples i plesni pokret. Plesna grupa će imati za zadatak da kroz interdisciplinarni pristup savremenoj umjetnost radi na edukaciji mladih kroz scenski izraz i istraživanje više umjetničkih formi i disciplina za razvoj talenta, kreativnosti, osobnosti kroz odgojni format procesne drame/igre, razvojne dramaturgije, scenskog pokreta, savremenog i modernog plesa.

 

Škola dokumentarnog filma

JU za kulturu i obrazovanje u saradnji sa VIVA festivalom organizuje školu dokumentarnog filma za sve ljubitelje filmske umjetnosti. Učenici će naučiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca. Cijeli program rada organizovan  je kao organski sistem koji polaznike uči vještinama potrebnim za stvaranje dokumentarnog filma: osnovama snimanja, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije, omogućavajući im tako da postanu ‘kompletni autori’. Djeca će imati priliku da uče od najboljeg predavača, režisera i direktora VIVA festivala, festivala religijskog, ekološkog i turističkog dokumentarnog filma, gospodina Ratka Orozovića.

 

Škola slikanja

Učenje slikanja uz instrukcije gospodina Nermina Kozle, istaknutog kakanjskog slikara i predsjednika Udruženja slikara „Duga”. Program je osmišljen i prilagođen uzrastu srdenjoškolaca. Učenici će naučiti osnove  slikanja i crtanja, proći će većinu crtačkih i slikarskih tehnika, od crtanja olovkom, ugljenom, pa do slikanja akvarelom, akrilom i kolaž tehnikom. Potom korištenje uljanih boja, slikajući ne samo na platnu, već i isprobavanje kombiniranih tehnika te  ostalih podloga za slikanje.

Kroz školu slikanja, svi zaljublenici u ovu umjetnost, izgradit će kritički stav u procjeni likovnih i estetskih vrijednosti, likovnog mišljenja i pismenosti, razviti stvaralačku svijest kreativan odnos prema životnoj sredini, umjetničkim vrijednostima, te našem i svijetskom kulturnom naslijeđu.

Prijavite se u što većem broju i budite dio posebne priče ispričane najljepšim plesnim koracima, dokumentarcima i potezima kista.

Prijavite se na broj telefona 032-553-983 ili lično u zgradi Uprave.

Plakat print verzija ples

 

Podijelite:

Posljedni članci