BAJRAM U KAKNJU: Degustacija tradicionalnih slatkih jela i pića „Jelo iz moje pećice“

Podijelite:

Treća aktivnost bajramskog programa koji organizuje JU KSC Kakanj u saradnji sa Medžlisom IZ Kakanj je degustacija tradicionalnih slatkih jela i pića koje će usluživati žene odjevene u tradionalnu nošnju.

Naziv ove aktivnosti je “Jelo iz moje pećice”, a aktivnost će početi u ponedjeljak 04.09.2017. godine u Parku Doma kulture, sa početkom u 18:45 sati.

Bajramska sofra nezaobilazan je dio tradicionalnog obilježavanja Bajrama kod bosnaskohercegovačkih muslimana. Bajramski specijaliteti su: begova čorba, bosanski lonac, hadžijski ćevap, različite dolme i sarma, pite, a kao vrlo bitan element bajramske trpeze su i tradicionalni bosanski kolači: baklava, ružice, tufahije, hurmašice, lokumi i halva.

Bajramsko Veče ilahija i kasida na jedinstven način će ove godine biti obilježeno degustacijom tradicionalnih slatkih jela i pića. Odjevene u tradicionalnu bosansku muslimansku nošnju, u tradicionalnom posuđu (sahanima, tepsijama, džugumima, ibricima), žene sa različitih krajeva općine Kakanj će Vas uslužiti svojim primjerakom JELA IZ MOJE PEĆICE.

Dođite na bajramsko veselje i degustirajte baklavu iz Zgošće, ružicu iz Donjeg Kaknja, lokume iz Kraljeve Sutjeske, šerbe sa Slapnice…

JU KSC KAKANJ

 

 

Podijelite:

Posljedni članci