DAN BEZ AUTOMOBILA: BICIKLISTIČKA TURA KAKANJ – KRALJEVA SUTJESKA

Podijelite:

Povodom Evropskog dana bez automobila u četvrtak 22.09.2016. godine Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj u saradnji sa Društvom pedagoga tjelesne kulture organizuje biciklističku turu od Kaknja do Kraljeve Sutjeske.

Biciklisti će rekreativno izaći da voze bicikl ulicama našeg grada i ukažu na potrebu za alternativne načine kretanja povodom obilježavanja Dana bez automobila koji svakako predstavlja značajan korak u podizanju razine sveopće ekološke svijesti građana u državama Europe i svijeta.

Polazak ture je planiran u 16:00 sati ispred sahat kule, a po dolasku u Kraljevu Sutjesku održat će se i zanimljiv čas historije a nakon toga povratak u Kakanj u 18:00 sati.

Kako je ova tura netakmičarskog karaktera molimo sve naše građane da se u što većem broju odazovu i zajedno s nama provedu ugodno poslijepodne u vožnji biciklom.

Prijave poslati na e-mail juksckakanj@ksckakanj.ba ili na irfan.hasagić@hotmail.com ili pozivom na broj telefona 032/771-920.

Ovim putem vas molimo za punu saradnju i podršku u našim nastojanjima da pomaknemo granice kako masovnog tako i takmičarskog sporta u našoj Općini.

Svi zajedno pokažimo da nam je stalo do mjesta u kojemu živimo, zraka kojeg udišemo i do zdrave sutrašnjice nas i naraštaja koji dolaze!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci