Detalji projekta “Bosansko kraljevstvo” – Uskoro promocija u Muzeju Kaknja

Podijelite:

Po izlasku enciklopedijskog izdanja “Bosansko kraljevstvo – Historija srednjovjekovne bosanske države” koje se očekuje uskoro, Mladinska knjiga Sarajevo će pripremiti posebnu i ograničenu ponudu koju će pored knjige sačinjavati i vrijedan poklon – repliku pečatnog prstena bosanske vladarske dinastije Kotromanića.

17342629_1891349021146498_2225661981186821496_n

Prema informacijama dostupnim na Facebook stranici Bosansko kraljevstvo – Luksuzno izdanje prsten može ići samo uz knjigu kao poklon za one koji uplate jednokratno. Cijena je 240 KM. Sudeći prema komentarima na pomenutoj Facebook stranici postoji veliko interesovanje i za knjigu i za repliku prstena. Više informacija donosimo u nastavku:

“Knjiga je ručni rad izrađena u Italiji. Produkciju smo povjerili firmi koja je ušla u Guinissovu knjigu rekorda po najvećem Kur'anu na svijetu. Amblem od mljevenog stakla je djelo majstora koji je ušao u najuži izbor za izradu medalja za OI u Brazilu, Rio de Janeiro. Za izradu unutrašnjih stranica koje su ručno šivane te ručno koričene, koristio se najkvalitetniji voluminozni papir 130 gr. garda pat. Za uljepšavanje i dekor unutrašnjosti izrađeno je 77 klišeja koji su nanosili folije u boji plemenitih metala. Preko folija je, radi dodatne estetike nanošen lak. Korice knjige su izrađene od bijele teleće kože sa dekoracijama u suhom žigu i zlatnom folijom. Sve se nalazi u samostojećoj drvenoj vitrini sa kožnim dizajniranim segmentima.
Uz knjigu obavezno idu rukavice u ukrasnoj vrečici, povelja o vlasništvu i povelja o darivanju. Sarajevski kaligraf ispisuje jedinstvenu oznaku primjerka, ime ili imena kupaca koje je pozicionirano u univerzalnoj poruci koja je djelo prof. N. Tanovica. S obzirom na mali broj primjeraka namjena knjige je da se prenosi sa koljena na koljeno kroz generacije i da bude dio porodičnog naslijeđa.
Sadržaj knjige najkraće se moze opisati kao najsveobuhvatnija monografija srednjovjekovne Bosne napisana do sada. Autor je Emir O. Filipović, čiji je doktorat upravo odbranjen iz ove oblasti. Isti autorski tekst knjige ce biti dostupan u enciklopedijskom izdanju koje najavljujemo.
Skupocjeno izdanje je, za one koji su u mogućnosti i koji žele naravno, dostižno pogotovo ukoliko se otplaćuje na rate po 75 KM.”

Podijelite:

Posljedni članci