DJEČIJA NEDJELJA U JU KSC KAKANJ: Pozorišnu predstavu “Mali princ” danas pogledalo više od 562 učenika

Podijelite:

Povodom obilježavanja „Dječije nedjelje“ danas 04.10.2017. godine JU KSC Kakanj u saradnji sa Općinom Kakanj upriličila je igranje pozorišne predstave „Mali princ“ u velikoj sali Doma kulture. Predstava je odigrana u dva termina zbog velikog broja učenika koji su najavili dolazak.

Općina Kakanj u saradnji sa Osnovnim školama „Mula Mustafa Bašeskija“, „Hamdija Kreševljaković“ „15.april“, te JU „Dom porodica“ (dom za nezbrinutu djecu) je osigurala prisustvo 311 djece, na pozorišnoj predstavi „Mali princ“, Dramskog studija JU KSC Kakanj.

Predstava se bavi dječakom, tinejdžerom, koji se pokušava uklopiti u društvo u kome živimo danas. Mali princ se tokom svoga putovanja upoznaje sa likovima koji će u konačnici formirati njegovu ličnost, nudeći mu različite ideje, pouke koje predstavljaju i životne vodilje za svaku mladu osobu. Naravno da se u predstavi nalaze i svi prepoznatljivi elementi sa kojima se danas često mladi ljudi susreću, a sve sa ciljem da se izbore za svoja mišljenja i prava. U predstavi je zastupljeno jako puno scenskog pokreta kao i savremene muzike te video uradaka koji će biti projecirani za vrijeme predstave.

U predstavi igraju: Irma Numanović, Armin Šolbić, Ines Delibašić, Saša Vasiljević, Emin Brkić, Ena Sikira, Hana Bjelopoljak, Amer Javoraš, Elma Kubura, Aida Vehabović, Ajla Husika, Merjem Kulović, Ema Hasagić i Mejrema Selimović .

Režiju za predstavu potpisuje Miroljub Mijatović, a asistent režije je Mirza Bajramović.

Pozorišnu predstavu „Mali princ“ danas je pogledalo više od 562 učenika.

JU KSC KAKANJ

 

 

Podijelite:

Posljedni članci