Dodijeljene nagrade za najbolje napisane literarne radove / PISMO MUZEJU

Podijelite:

Danas je u maloj sali JU KSC Kakanj upriličena dodjela nagrada za najbolje napisane literarne radove koje ste nam dostavili.

Javnim konkursom pozvali smo tri starosne skupine koje su pisale na tri predviđene teme, u zavisnosti od perioda života u kojem su bili kada ih je zadesio rat.
1. … – 1978. godište – „Pismo muzeju – Priče sa ratnog fronta“ – nagrada za prvu kategoriju pripala je Nihadi Hajdarević. Knjigu “Bosansko kraljevstvo” uručio je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

2. 1978 – 1990. godište – „Pismo muzeju – Djetinjstvo u ratu“ – U drugoj kategoriji literarni rad najbolje je napisao Evelin Memić. Knjigu “Stećci bosanski stil” uručio je ratni komandant Fadil Imamović.

3. 1990 . godište – … – „Pismo muzeju – Moje viđenje rata“ – nagradu je osvojila Elma Begić, kojoj je član komisije prof. Behija Kulović uručila knjigu Jasminka Halilovića pod nazivom “Djetinjstvo u ratu”.

Literarni konkurs „Pismo muzeju – Moje iskustvo rata“ je konkurs kojeg je organizovala JU Kulturno-sportski centar Kakanj odjeljenje – Muzej Kaknja. Zamišljen je kao nadmetanje za najbolji literarni rad na tri predviđene teme: „Priče sa ratnog fronta“, Djetinjstvo u ratu“, Moje viđenje rata“.
• U vremenskom periodu od 19. februara do 31. marta 2018. godine, koliko je trajao konkurs, pristigla su ukupno 24 literarna rada. Svi pristigli radovi su odgovorili uslovima konkursa i žiri je pristupio razmatranju njihove vrijednosti.

Zahvaljujemo se svima koji su bili dio projekta “Mjesec ratnih godina” i svima koji su uložili trud i napisali nam literarni rad.

Bila nam je čast da se družimo sa vama.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci