Dodjelom certifikata završen 2. Glumački kamp Kamenica – Zavidovići

Podijelite:

24.,25. i 26.6. u prelijepom izletištu Kamenica pored Zavidovića realiziran je 2. po redu “Glumački kamp”. Domaćin i organizator je Centar za kulturu Zavidovići, a partneri na ovom projektu su JU KSC Kakanj, BNP Zenica, DOL scena i od ove godine pozorište “Male stvari” iz Trebinja. 40 polaznika “Škole glume” iz 4 grada ove godine su učestvovali na trodnevnim radionicama iz pokreta, glume, govora koje su držali Miroljub Mijatović, Željko Milošević, Mirza Bajramović i Damir Čobo, a materija kojom su se bavili je mit i ritual.

Prezentacijom kratkih glumačkih etida na amfiteatru izletišta u Kamenici, te dodjelom certifikata za učešće, završeno je druženje polaznika “Škole glume” iz Kaknja, Zavidovića, Zenice i Trebinja. Nastavak saradnje ove 4 kulturne ustanove će se nastaviti već uskoro, kroz nekoliko aktivnosti, a naredno druženje i rad zakazan je već krajem mjeseca augusta i to u Trebinju, na festivalu AGON, a po prvi put svoje učešće će uzeti i JU KSC Kakanj, Dramski studio, “Škola glume”.

Na ovaj način JU KSC Kakanj postaje dio izuzetno lijepe priče međuentitetske saradnje, kroz kulturni projekat, u kojoj učestvuju mlade osobe.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci