Eman Kahvedžić o takmičenju Liga mjesnih zajednica “Kakanj 2017”

Podijelite:

Nakon odigranih ukupno 46 utakmica donosimo osvrt člana organizacionog odbora Lige mjesnih zajednica “Kakanj 2017” Emana Kahvedžića koji redovno vodi zapisnike na utakmicama.

“U subotu, u okviru trećeg kola takmičenja Liga MZ “Kakanj 2017” ekipe su bile efikasne, te smo mogli vidjeti 29 pogodaka iz igre i još 9 iz penala. Imali smo i jedan crveni karton i to u ekipi MZ Mramor, kao i 6 žutih kartona, te 61 timski prekršaj. Najneizvjesnija utakmica je bila ona između MZ Mramor i MZ Brnj, koja je završena penalima u korist ekipe MZ Mramor (5:4), također bile su zanimljive utakmice između MZ Varda II – MZ Dumanac (2:4), MZ Termoelektarana – MZ Bićer (3:1),a najučikovitija ekipa je MZ Pope koja je postigla 5 pogodaka, slijede je ekipe MZ Doboj, MZ Zagrađe i MZ Dumanac sa po 4 pogodka.

Na samu ideju o organizaciji Liga MZ “Kakanj 2017” od početka sam bio pomalo skeptičan, ali kada je sve počelo da se realizira pozitivno sam se iznenadio. Počevši od same kvalitete nogometa kojeg igraju pojedine ekipe, pa do velikog broja posjetilaca koji svake nedjelje skoro da popune tribine naše SD KSC Kakanj.  Iskreno se nadam da će i u nastavku sve biti pozitivno kao i do sada, a u bolju kvalitetu nogometa i ne sumnjam, posebno u eliminacionoj fazi kada će se odigrati ukupno 14 utakmica nakon kojih ćemo dobiti i finaliste.

Ekipe koje su osigurale prolaz u dalju fazu takmičenja u grupi B su MZ Termoelektrana sa osvojenih 6 bodova i MZ Bjelavići sa osvojenih 5 bodova. Ekipe koje su prošle dalje iz grupe C su MZ Doboj sa osvojenih 7 bodova i MZ Bijele Vode sa ukupno 5 osvojenih bodova. Iz grupe C dalje su prošle MZ Povezice sa 7 osvojenih bodova, MZ Čatići sa osvojena 4 boda koliko je imala i ekipa MZ Pope obzirom da je u međusobnom susretu između ove dvije ekipe bolja bila MZ Čatići nakon izvođenja kaznenih udaraca rezultat je glasio 9:8 u korist MZ Čatići. Iz grupe F prošla je ekipa MZ Kraljeva Sutjeska sa 9 osvojenih bodova i MZ Podgora sa ukupno 4 osvojena boda. Plasman u okviru grupe B u dalju fazu takmičenja odlučivat će utakmica između ekipa MZ Brnjic i MZ Kakanj II koja je na rasporedu ovog vikenda.

Plasman u sljedeću fazu takmičenja u okviru grupa A, D i H će biti poznat nakon odigranih utakmica IV i V kola obzirom da ove grupe broje po 5 ekipa.

Top tri ekipe sa najvećim brojem bodova na osnovu tri odigrane utakmice su MZ Kraljeva Sutjeska iz grupe F sa ukupno 9 osvojenih bodova zatim MZ Doboj iz grupe C sa 7 osvojenih bodova i MZ Povezice iz grupe E sa 7 osvojenih bodova.

Moja lična ocjena prethodnih dana turnira je zadovoljavajuća i siguran sam da će u narednim godinama biti sve kvalitetniji, jer će organizatori definitivno raditi na svim detaljima i podići sve na veći nivo. Sve u svemu, pohvale za sve aktere i učesnike Lige MZ “, naveo je Eman Kahvedžić.

17759839_1181342911993239_3135754431542907126_n

Cilj ove lijepe kakanjske, sportske priče je okupiti što veći broj kakanjskih mjesnih zajednica kako bi se ljudi družili, te zdravo i korisno trošili svoje slobodno vrijeme, ali i ukazati na činjenicu da Općina Kakanj cijeni značaj mjesnih zajednica koje su partneri u realizaciji projekata, u definiranju prioriteta za ulaganja, u prikupljanju informacija sa terena.

Takmičenje Liga mjesnih zajednica “Kakanj 2017” je dosad najmasovnije i najposjećenije sa ukupno 35 ekipa koje su se prijavile a sredinom mjeseca maja ćemo znati koja od ekipa će se okititi naslovom najbolje mjesne zajednice u Kaknju.

Spomenimo da smo na putu do finala uz atraktivan nogomet sa mnogo golova i fair play igrom odlučili da organizujemo nagradnu igru. Naime, zbog velikog broja pregleda i velikog broja lajkova na našoj službenoj Facebook stranici i generalno zanimanja javnosti za takmičenje Liga MZ “Kakanj 2017”, JU KSC Kakanj će napraviti nagradnu igru kako bismo se svi zajedno zabavili sa ekipama i van terena a time pružili i podršku ekipama učesnicama.

U albumu “Lajk za Ligu MZ” na FB stranici JU Kulturno-sportski centar Kakanj odaberite fotografiju ekipe i jednostavno pritisnite lajk. Fotografija koja osvoji najveći broj lajkova osvaja glavnu novčanu nagradu u iznosu od 200 KM, odnosno nagradu će osvojiti ekipa koja bude na fotografiji sa najviše osvojenih lajkova.

Nagradna igra na FB će trajati do 30. aprila 2017. godine a nagradni ček će biti dodijeljen na svečanom proglašenju pobjednika takmičenja Liga MZ “Kakanj 2017”.

JU KSC KAKANJ

 

 

Podijelite:

Posljedni članci