Filmska radionica; stvaranje dokumentarnog filma

Podijelite:

Mladima koji se žele prijaviti u filmsku radionicu svoje iskustvo i znanje prenijet će Ratko Orozović – filmski reditelj, Dženan Medanović – dramaturg i Goran Lukić producent. Filmska radionica je namjenjena mladima, na kojoj kroz predavanja i vježbe, stvaraju dokumentarni film o sebi, svojoj okolini, zaštiti okoliša, događajima i problemima koji nastaju u toj interakciji. Teme proizlaze iz životnih situacija koje ih okružuju, samoopažanja i mašte.

Polaznici radionice će kroz grupne zadatke sticati znanja iz filmskog jezika i osnova filmske pismenosti. Mladi će učiti tehnike sastavljanja filmske priče na osnovu napisane i prepričane priče, koja se može raditi čak i savremenim mobilnim telefonima.

Očekivani rezultati ovog projekta su novi filmovi koje će polaznici radionice i sami proizvesti, te učestvovati na VIVA FILM FESTIVALU u takmičarskoj kategoriji OMLADINSKI FILM.

Time ćemo kod njih razviti i osjećaj pripadnosti jer će odabrani autori biti gosti festivala, a najbolji će biti nagradjeni na samom VIVA FESTIVALU 2016. Takođe se kreira generacija kvalitetne, mlade publike koja zna da argumentovano prokomentariše film tj. formiranje ukusa buduće publike koja zna da prepozna kvalitet. Ono što je bitno napomenuti jeste da će zainteresovani polaznici radionice, besplatno pohađati časove.

FILMSKA RADIONICa

Podijelite:

Posljedni članci