FILMSKA RADIONICA ZA MLADE; OBAVIJEST ZA POLAZNIKE

Podijelite:

Obavještavamo prijavljene polaznike da će se prvi termin filmske radionice održati u petak 27. novembra u 19:00 sati u prostorijama Gradske galerije likovne umjetnosti. Filmska radionica se održava u okviru realizacije projekta VIVA FILM FESTIVALA.

Prijavljeni kandidati će imati priliku da uče od filmskog reditelja gosp. Ratka Orozovića, dramaturga Dženana Medanovića i producenta Gorana Lukića. Polaznici radionice će kroz grupne zadatke sticati znanja iz filmskog jezika i osnova filmske pismenosti. Mladi će učiti tehnike sastavljanja filmske priče na osnovu napisane i prepričane priče, koja se može raditi čak i savremenim mobilnim telefonima. Filmska radionica je namjenjena mladima, na kojoj kroz predavanja, vježbe, stvaraju dokumentarni film o sebi, svojoj okolini, zaštiti okoliša, događajima i problemima koji nastaju u toj interakciji. Teme proizlaze iz životnih situacija koje ih okružuju,samoopažanja i mašte.

Očekivani rezultati ovog projekta su novi filmovi koje će polaznici radionice i sami proizvesti, te učestvovati na VIVA FILM FESTIVALU u takmičarskoj kategoriji OMLADINSKI FILM. Time ćemo kod njih razviti i osjećaj pripadnosti jer će odabrani autori biti gosti festivala, a najbolji će biti nagradjeni na samom VIVA FESTIVALU 2016. Takođe se kreira generacija kvalitetne, mlade publike koja zna da argumentovano prokomentariše film tj. formiranje ukusa buduće publike koja zna da prepozna kvalitet.

Stoga ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane kandidate da nam se pridruže u petak 27. novembra u 19:00 sati u Gradskoj galeriji likovne umjetnosti, kada će se održati prvi termin filmske radionice. Napominjemo da je pohađanje filmske radionice besplatno.

Svi ste dobrodošli.

JU za kulturu i obrazovanje Kakanj/Press

e7f3b265ff2a05e24b5e6d2e73b95251

Podijelite:

Posljedni članci