“Gospođa ministarka”, “Gluha svadba”, “Kakanjski dani”, “Kraljev fest”, “Đurologija”… Goran Karan?

Podijelite:

Radujemo se činjenici da kakanjska publika zna prepoznati kvalitet ako uzmemo u obzir da je Dom kulture bio ispunjen do posljednjeg mjesta kada su igrane pozorišne predstave “Gospođa ministarka”, “Gluha svadba”, “Đurologija” i mnoge druge. Dakle, uspjeli smo organizovati i upriličiti kvalitetne kulturno-umjetničke sadržaje koji su skupi a koje je naša publika propratila i to u velikom broju.

Branko Đurić – Đuro je u četvrtak 29.9.2016. godine odigrao trenutno najpopularniju i najgledaniju predstavu u regionu pod nazivom “Đurologija” na daskama Doma kulture. Bosanskohercegovački glumac sa prebivalištem u Sloveniji je vjerovatno najpopularniji i najpoznatiji pozorišni djelatnik koji je kakanjsku publiku počastio magijom teatarske umjetnosti u posljednjih nekoliko godina.

Namjera i želja JU KSC Kakanj jeste da svojim građanima obezbijedi što češće prilike za ove i slične kulturne sadržaje. Brojka od 5 nagrađivanih i popularnih pozorišnih predstava na domaćim i regionalnim festivalima, je cilj koji je JU KSC sebi postavila. Razlog za realizaciju ovog cilja jeste da kakanjci više nemaju potrebu ići u druge gradove kako bi uživali u bravurama elitnih pozorišnih trupa, uz nastojanje da ti događaji pređu u praksu svima nama. Rezultat ove strategije jeste kulturno, a ujedno i duhovno bogaćenje naše Općine, te izgradnja navike kod naših građana za isključivo kvalitetne umjetničko – estetske i moderne pozorišne predstave.

Popunjen Dom kulture za vrijeme “Đurologije” glavni je pokazatelj da kakanjska publika želi kvalitetna, popularna, velika i najaktuelnija  dešavanja iz regiona. Ogroman dio zasluge za ovaj uspjeh pripada kakanjskim firmamama i privrednicima, koji su u samo 72 sata otkupili 50% ulaznica za ovaj stand up show, te poslali sliku jake lokalne zajednice uz ogroman angažman i trud za realizaciju ideje.

 Ako se osvrnemo nazad godinu dana možemo se pohvaliti velikim brojem kvalitetnih sadržaja koje smo organizovali za našu cijenjenu publiku. Mnoštvo kvalitetnih pozorišnih glumaca sa profesionalnim glumcima od predstave “Gospođa ministarka”, “Gluha svadba” do tri premijere predstava “Pazi, zebra”, “Fejzbukovci” i “Pinokio”. Kulturno-umjetnička manifestacija “Kakanjski dani 2016” definitvno je imala mnogo kulturno-umjetničkih i zabavnih sadržaja za sve generacije. U sklopu kulturno-umjetničkog festivala “Kraljev fest” nastupali su DJ Fa11out, Indigo, Strava škola, bend AlterVal te legendarna Irina Kapetanović.

Dalje nastavljamo sa koncertom Gorana Karana koji je zakazan za 21.10.2016. godine u Domu kulture.

Goran Karan je legendarni hrvatski pjevač, muzičar i kompozitor, i planirano je da sa svojim bendom “Vagabundo” nastupi po prvi put u Kaknju, stoga pitamo našu cijenjenu publiku da li ćete podržati koncert Gorana Karana ili možda imate drugi prijedlog. Molimo vas da nam ostavite vaše mišljenje, sugestije i ideje u komentar. Želimo da osluškujemo želje publike i vaše reagovanje na pozorišne predstave kao i druga kulturno-umjetnička dešavanja.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci