Haris Mujić novi saradnik JU KSC KAKANJ –  „Ne smijemo dozvoliti da nečija kritika utiša naše snove“

Podijelite:

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj redovno organizuje različite edukativne i kreativne radionice i konstantno izlazi u susret kreativnim i mladim ljudima koji žele da napreduju u određenim oblastima. Radionice u Muzeju Kaknja, Dramski studio, Škola glume, Viva radionice a od nedavno smo pokrenuli i prvu modnu priču KFN gdje su mlade dizajnerice zajedno sa polaznicama kursa krojenja i šivenja imale priliku pokazati svoje kreacije.

Za segment marketinga dosad smo sarađivali sa brojnim talentovanim Kakanjcima a najviše sa grafičkim dizajnerom Nezirom Begićem koji je postao prepoznatljiv po mnogobrojnim dizajn rješenjima koje je uradio za našu Ustanovu, koja mu je svakako došla kao odskočna daska za dalji napredak u poslovanju.

Budući da se i segment marketinga konstatno širi te da nam je pomoć i više nego potrebna sjetili smo se mladog i kreativnog Harisa Mujića koji je prošao obuku na Viva radionici za snimanje dokumentarnog filma te mu ponudili da slika, snima i montira video klipove sa nekih od naših dešavanja.

 Nakon što je već stekao prvo iskustvo u JU razgovarali smo sa Harisom i zamolili ga da nam kaže povratnu informaciju i prenese drugima svoje utiske o angažmanu u JU.

„Kao osoba koja voli kulturu i umjetnost, ponuda da radim u JU KSC Kakanj je bila ostvarenje snova.   Svakim danom nastojim da budem bolji, i da donesem doprinos  Kaknju.
Prije par mjeseci  sam radio na radionici dokumentarnog filma Viva Film Festivala. Tada sam napisao svoj prvi scenarij i okušao sam se u glumi. Od tih trenutaka je krenula moja saradnja sa JU KSC Kakanj.

16838156_577263845804339_1598586368_n

Naravno da se osjećam kao dio tima. Svi dijelimo istu želju, da svojim trudom i radom dignemo kulturu na jedan viši nivo. Uposlenici  JU KSC Kakanj to uspijevaju, i rezultati su očigledni.
Volim tu konstatnu energiju koja se osjeća  u JU KSC Kakanj.  Jedno šaroliko mjesto gdje se svakodnevno rađaju nove ideje za naš grad. Raditi sa ljudima koji su kreativni i marljivi je privilegija.

Mladi su mnogo talentovani i kreativni, ali većina nema hrabrosti da iskaže svoju kreativnost. Ono što bih preporučio jeste da se oslobode, i da imaju više vjere u svoje sposobnosti.  Ne smijemo dozvoliti da nečija kritika utiša naše snove, jer su oni prva stvar koja nas vodi ka uspjehu“, izjavio je Haris Mujić novi dio tima JU KSC Kakanj.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci