Imamo sretne dobitnike ulaznica za monodramu “Robijaš” koja će biti odigrana sutra u Domu kulture Kakanj

Podijelite:

  1. Edin Alma Kevilj
  2. Sandra Maric
  3. Mirha Imamović Ex Mehanović
  4. Mina Komljen
  5. Amina Aliefendić
  6. Fatima Aliefendić

Nakon organizovane nagradne igre odlučili smo putem alatke Random.org nagraditi šest sretnih dobitnika. Ulaznice se preuzimaju na biletarnici Doma kulture prilikom ulaska u veliku salu. Čestitamo i hvala svima na učešću.

Monodrama “Robijaš”je nastala prije sedam godina u produkciji Centra za kulturu Zavidovići.  Prve dvije godine svog postojanja, predstava je doživjela preko 50 igranja širom Bosne i Hercegovine i Švedske. Nakon umjetničke stanke, s radošću možemo reći da se predstava ponovo igra.

Monodrama “Robijaš” je priča o unutrašnjim previranjima običnog čovjeka koji se nalazi u konstantnom sukobu sopstvenih nagona i u sukobu sa zajednicom, koju doživljava kao prijetnju po vlastitu egzistenciju. Predstava nas tjera da preispitamo svoja načela po kojima sudimo o ljudima te da shvatimo, da kao društvo, često moramo “zagrebati ispod površine” prije nego prosudimo.

Robijaš je tekst velikog bosanskohercegovačkog književnika Ahmeda Muradbegovića, a adaptaciju istog te režiju predstave potpisuje Munib Milinkić. Ulogu robijaša u predstavi tumači diplomirani glumac Adem Smailhodžić.

Monodrama “Robijaš” će biti odigrana u velikoj sali Doma kulture u subotu 09.02.2019. godine, sa početkom u 19:00 sati.

Ulaz: 7 KM

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci