Internacionalni festival edukativnog teatra u Kaknju počinje od četvrtka

Podijelite:

Kakanj će i ove godine biti domaćin Internacionalnog festivala edukativnog teatra koji Dječija, omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica organizuje i realizuje u saradnji sa Forumom građana i JU KSC Kakanj.

Internacionalni festival edukativnog teatra će se u Kaknju i Zenici odvijati od 01.12. do 04.12.2016. godine, a u sklopu festivala na maloj sceni Žarka Mijatovića BNP-a Zenica bit će odigrana pozorišna predstava “DNK” u petak 02.12.2016. godine, sa početkom u 18,00 sati.

U četvrtak 01.12.2016. godine pozorišna predstava “Fejzbukovci – Degeneracija” bit će odigrana u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica sa početkom u 18,00 sati.

Režiser je akademski glumac Mirza Bajramović iz Kaknja, koji u “DNK” tretira problem maloljetničke delikvencije i izuzetno brojnih problema s kojima se često danas susreću maloljetnici. Predstava otvara pitanje o tome koliko smo svi kao društvo i sistem odgovorni za takvo ponašanje.

Pozorišna predstava namijenjena svim uzrastima, pod nazivom “Još si zelen”, u okviru Internacionalnog festivala edukativnog teatra bit će odigrana u Domu kulture u Kaknju u četvrtak 01.12.2016. godine, sa početkom u 18,00 sati.

Projekat ima za cilj ima podizanje svijesti o potrebi ravnopravnog participiranja u umjetnosti djece, mladih, osoba sa posebnim potrebama, kao i romske populacije u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Crnoj Gori, putem edukativnih teatarskih formi i ostalih sadržaja koji se mogu ponuditi kao dodatni produkti izvođačkih umjetnosti, a sve uz poštivanje Deklaracije o pravima djece uz njegovanje dramskog stvaralaštva.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci