Iz saopštenja za medije Sportskih igara mladih: Održane 8. BH Telecom Sportske igre mladih u Kaknju

Podijelite:

Najveće besplatno amatersko takmičenje za djevojčice i dječake iz čitave Bosne i Hercegovine, osme BH Telecom Sportske igre mladih, okupile su mališane iz Kaknja. Pored takmičenja, učesnici su imali priliku za odličnu zabavu ali i učenje o važnosti aktivnog načina života te fer play-a. Igre u suradnji sa Košarkaškim savezom BiH te uz finansijsku pomoć USAID-a, na terenima promovišu projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ u cilju edukacije najmlađih naraštaja o toleranciji, fer play-u, prijateljstvu, solidarnosti i svim lijepim stvarima koje djetinjstvo nosi. Specijalni partner Igara i ove godine je Olimpijski komitet BiH. Igre u Kaknju organizovane su pod pokroviteljstvom Općine Kakanj.

 Igrama u Kaknju je prisustvovao i direktor JU Kulturno-sportskog centra Kakanj, Aldin Šljivo.

„Kakanj zaista posvećuje veliku pažnju kako sportskim tako i kulturnim dešavanjima u našem gradu i zaista u ovoj sportskoj dvorani su se odigrale vrlo značajne utakmice u prethodnom periodu ali ovakva jedna manifestacija ima poseban značaj s obzirom da okuplja veliki broj djece, donosi veselje i zabavu te želim iskoristiti priliku da se zahvalim organizatorima Sportskih igara mladih što su drugu godinu zaredom u našem gradu. Vjerujem da će naši Kakanjci ostvariti velike rezultate te pokazati fer plej na terenima“ istakao je direktor JU Kulturno-sportskog centra Kakanj, Aldin Šljivo.

Igre će u 2018. godini obići 34 bh. grada, a Veliko finale Igara u Sarajevu će se održati od 7.8.-11.8.2018. godine. Predstavnici Kaknja će se boriti za titulu najboljih u državi, a nakon toga će uslijediti i međunarodno finale Igara u Splitu.

Djevojčice i dječaci u Kaknju su se imali priliku takmičiti u odbojci, košarci, nogometu i rukometu, a ekipe koje će predstavljati ovaj grad na Finalu Igara u Sarajevu su presretne zbog svog uspjeha. Najzanimljivije utakmice odigrale su se u okviru Gorenje CUP-a u rukometu, a dječaci iz ekipe „Šunjalice“ su obezbjedili plasman na Finale Igara u Sarajevu. Kakanjci su se pokazali i kao sjajni košarkaši, a pobjednici se raduju druženjima i Sarajevu i ističu da im je plasman na Finale bio jedini cilj.

„Osvojili smo prvo mjesto na Kinder+Sport CUP-u i jedva čekamo finale u Sarajevu. Cilj nam je bio obezbjediti plasman i drago mi je da smo to uspjeli“ kazao je Džan Pirić u ime ekipe „Bebe“ iz Kaknja, pobjednika košarkaških takmičenja u ovom gradu.

Naredna takmičenja održat će se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine od 3.7.-5.7.2018.godine, kako bi i Sarajevo dobilo svoje predstavnike za Finale Igara, a svi zainteresovani za učešće na Igrama se mogu prijaviti na www.igremladih.ba ili na broj telefona 033/711-930.

 

 

 JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci