Izdvajamo iz 2017. godine : Izložba “Retro bike” – Muzej Kaknja – Poziv za doniranje eksponata još uvijek aktuelan

Podijelite:

Prisjetimo se muzejske izložbe “Retro Bike”, izložbe fotografija iz arhiva Zemaljskog muzeja i biciklističkih memorabilija koji svjedoče o dugogodišnjoj tradiciji biciklizma u BiH! Dana 04.08.2017. godine upriličena je izložba “Retro bike”, biciklistička utrka Moj bike=moje zdravlje koje su okupile veliki broj zainteresovanih posjetilaca. 

JU Kulturno-sportski centar Kakanj – odjeljenje Muzej Kaknja organizovao je izložbu fotografija iz arhiva Zemaljskog muzeja i biciklističkih memorabilija koji svjedoče o dugogodišnjoj tradiciji biciklizma u BiH.

Svi koji su posjetili navedenu izložbu imali su priliku pogledati obrađene fotografije isječaka iz novina, plakate biciklizma, fotografije iz zbirke Franje Topića itd.

Kako bi se pomenuta izložba dodatno obogatila iz tehničke zbirke Muzeja Kaknja  postavljeni su eksponati koji se odnose na biciklizam. Bitno je istaknuti da su naši sugrađani uzeli učešće u izložbi „Retro bike“ posudbom ili doniranjem starih bicikala, dokumenata, fotografija, audio i video zapisa koji se odnose na biciklizam. Na taj način prikupljeno je više od deset primjeraka starih bicikala koja su dio izložbe. Retro bicikli se nalaze u Muzeju Kaknja a moguće je i dalje donirati stari bicikl ili bilo kakav dokumenat ili fotografiju koji se odnosi na biciklizam kako bi se izložba dodatno obogatila.

 

Pomoću fotografija prisjetimo se kako se je sve to izgledalo, a pogledajmo gdje se trenutno nalazi “Retro bike” izložba.

 

 

JU KSC KAKANJ 

Podijelite:

Posljedni članci