Još jedan projekat JU KSC Kakanj odobren od strane Federalnog ministarstva

Podijelite:

Projekat “Proširenje kapaciteta  sportske dvorane u Kaknju” će se sufinansirati iz buđeta Federacija Bosne i Hercegovine u 2017. godini putem transfera za sport od značaja za Federaciju.

Iznos koji je Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj dobila putem ovog transfera je 10.000 KM.

Izgradnja nove sportske dvorane u Kaknju finansira i Općina Kakanj i Vlada ZDK.

Izvođač radova koji je izabran kroz zakonom definiranu proceduru javne nabavke je firma “Inžinjering 1” Jelah. Rok za izvođenje radova u okviru prve faze je 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Razumijevajući potrebe kakanjskog sporta, Općina Kakanj je sačinila plan izgradnje nove sportske dvorane što će u suštini biti proširenje postojeće sportske dvorane Kakanj kojom upravlja Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj.

Novi prošireni kapaciteti će, u skladu sa raspoloživim prostorom, kakanjskom sportu donijeti još jedan teren za basket, te teren za nogomet/rukomet/odbojku, ali i svlačionice, fitnes/teretanu…

Nove dvoranske kapacitete koristit će i učenici Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović” Kakanj u svrhu održavanja časova tjelesnog odgoja.

Fascinirajući rezultati kakanjskog sporta koji se ogledaju u premijerligaškom statusu nekoliko klubova (5), ambicije drugih klubova koji se svesrdno bore za nastup u najvećim takmičarskim rangovima, pripreme i nastupi reprezentativnih selekcija u Kaknju, omasovljenje svih sportskih disciplina, inovativni sportski projekti poput Lige mjesnih zajednica i Biznis lige, kontinuirana sportska takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola, snažan interes građana Kaknja za rekreativnim sportskim sadržajima, samo su neki od brojnih razloga zbog kojih je postojeća Sportska dvorana Kakanj prebukirana i kontinuirano terminski popunjena što znači da kakanjski dvoranski i drugi sport naprosto vapi za novim dvoranskim kapacitetima.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci