JU KSC Kakanj sutra organizuje fakultativni izlet na Bočicu za korisnike Centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama Visoko – TVOJ I MOJ INKLUZIVNI MUZEJ

Podijelite:

Projekat “Tvoj i moj inkluzivni muzej” podrazumijeva inkluziju djece i odraslih sa posebnim potrebama u rad muzeja kroz prilagođene radionice i fakultativne izlete. Dugoročni cilj projekta jeste kreiranje didaktičkog materijala za daljnji i stalni rad muzeja sa djecom i osobama sa poteškoćama. Organizator projekta “Tvoj i moj inkluzivni muzej” je JU KSC Kakanj u saradnji sa Centrom za djecu i odrasle sa posebnim potrebama Visoko.

Za realizaciju projekta obezbijeđena su novčana sredstva u iznosu od 2.000,00 KM zahvaljući donatoru – Raiffeisen Bank BiH i Federalnom ministarstvu za kulturu i sport.

Nakon mnogobrojnih radionica, posjeta u Muzej Kaknja i izvođenja predstave za korisnike Centra nastavljamo sa projektom “Tvoj i moj inkluzivni muzej”. Sutra 20.04.2018. godine za korisnike Centra bit će upriličen fukultativni izlet na Bočicu kako bi korisnici sa pedagozima proveli što više vremena na čistom zraku uz različite aktivnosti koje su prilagođene grupi.

Projekat pod nazivom „Inkluzivni tvoj i moj muzej“ osmišljen je tako da se djeca i odrasli sa posebnim potrebama,  pored samog Muzeja upoznaju i sa drugim segmentima kulturnog diskursa – materijalnim historijskim naslijeđem BiH, te da se kroz postavljanje izložbe njihovih radova integriraju u kulturni život zajednice u kojoj žive.

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci