JU KSC KAKANJ UKLJUČENA U PROJEKAT VOLONTIRAJ – KREDITIRAJ

Podijelite:

Udruženje INFOHOUSE u srijedu 25.maja 2016, organizuje 9. Socijalni dan– dan kad srednjoškolci rade u firmama, institucijama, pekarama, udruženjima, ministarstvima, slastičarnicama, gradskim upravama, na tržnicama u 50 bh. gradova. Na taj dan, učenici će biti primljeni na tržište rada, te će steći novo iskustvo.

Volontiraj – kreditiraj je projekat koji je posvećen srednjoškolcima sa prostora cijele Bosne i Hercegovine.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice ali i poboljšanja statusa mladih u cjelini.

Udruženje ”Mladi Volonteri” je i ove godine, kao i do sada, dobilo ulogu ponosnog partnera i  koordinatora na području dvije općine, Visoko i Kakanj.

U Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj u srijedu 25.05.2016. godine će volontirati dva srednjoškolca koji će raditi na pozicijama kustosa u Muzeju Kaknja i u ulozi saradnika za scenske djelatnosti. Volonterima će se omogućiti da provedu jedan radni dan u JU Kulturno-sportski centar te će se isti upoznati sa djelokrugom poslova koje te pozicije zahtijevaju.

Učenici će jedan dan nastave zamijeniti jednim danom volonterskog rada u JU KSC Kakanj za dnevnicu koja se uplaćuje u fond za projekte, a koji ide samo za potrebe njihovih projekata.

 

 

JU KSC KAKANJ

 

 

 

JU KSC KAKANJ

 

 

 

Podijelite:

Posljedni članci