JU za kulturu i obrazovanje Kakanj u saradnji sa udruženjem “ARS POPULI” organizuje: KREATIVNE KURSEVE

Podijelite:

JU za kulturu i obrazovanje Kakanj poziva zainteresovane sugrađane/ke da se uključe u ciklus kretivnih kurseva koje vodi Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti „ARS POPULI“ iz Hadžića a koji će se realizirati uz pokrovitiljestvo i sufinansiranje Općine Kakanj.
Razlozi zbog kojih se organizuju baš ovakvi kursevi su prije svega veliki broj nezaposlenih, koji žele naučiti određene tehnike , te se samostalno staviti sa novim znanjima i vještinama na tržište rada. Veliki broj žrtava rata i žrtava nasilja koji kroz različite okupacione tehnike osjećaju pozitivne pomake u rehabilitaciji, te otkrivanje mnogih koji imaju talenat, dar ili želju da razvijaju svoje kreativno znanje i sposobnosti.
Tim JU za kulturu i obrazovanje u saradnji sa udruženjem „ARS POPULI“ je došao na ideju da organizuje i građanima Kaknja ponudi nove kurseve na kojima mogu naučiti nešto novo , zanimljivo i kreativno. Kursevi će se održavati u Omladinskom centru JU za kulturu i obrazovanje. O terminu održavanja kurseva, građanstvo ćemo obavijestiti naknadno, nakon popunjavanja grupa. Vrijeme trajanja kursa je 4. mjeseca, petnaest naših sugrađana/ki će dobiti besplatno pohađanje kursa prva dva mjeseca, a za druga dva mjeseca će trebati izdvojiti simboličnu uplatu. Prednost imaju nezaposleni sugrađani/ke i sugrađani/sugrađanke koji imaju talenat i dar za umjetnost.
Kursevi na koje se možete uključiti su sljedeći:
– Slikanje na foliji
– Pirografija
– Izrada nakita
– Umjetnički vez ( različite tehnike)
– Decoupage (dekupaž) i druge tehnike na drvetu
Optimalno vrijeme trajanja svakog kursa je 4. mjeseca, jednom sedmično po četri školska časa (45 minuta)
Svi zainteresovni građani/ke mogu izvršiti prijavu javljanjem na naš broj tel. 032/ 553-983 ili lično u prostorijama JU za kulturu i obrazovanje savakog radnog dana u periodu od 08:00 do 15:00 časova. Rok za prijem prijava je do kraja septembra 2015. godine, ili do popunjavanja raspoloživih mjesta.
Dobro nam došli !!

Ars populi plakat

Podijelite:

Posljedni članci