“KAKANJSKI DANI 2016.”: 62 člana organizacije, 900 učesnika, 90 000 posjetilaca…

Podijelite:

Danas je u prostorijama Općine Kakanj upriličen prijem za članove organizacionog odbora koji su u periodu od 01-06. augusta 2016.godine realizovali program kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016.” koja je ocijenjena kao jedna od najsadržajnijih do sada, ali i u organizacionom smislu dovedena na zavidan nivo. Ovo je bila prilika da se razgovara i o eventualnim propustima koji su uočeni tokom održavanja manifestacije, kako se isti naredne godine ne bi ponavljali.

Ispred Općine Kakanj, prisutnima se obratio načelnik gospodin Nermin Mandra, te zahvalio na uloženom trudu i radu ovih institucija.

STATISTIČKI REZIME:

U okviru Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“ koja je trajala šest dana organizovano je ukupno 40 događaja, te imamo pouzdan podatak da je u našem gradu sadržaje manifestacije upražnjavalo 90 000 ljudi!

Na koncertima je ukupno gostovalo 18 pjevača većinom Kakanjci koji su naš grad ponosno predstavljali na mnogobrojnim manifestacijama. Učestvovali su Amar Jašarspahić Gile, Denial Ahmetović, Emir Aličković vokal iz “Lapsus band-a”, Ibro Bublin, Fatmir Sulejmani, Alen Čišija, Adin Šolbić, Ajna Balešić, Ana Marija Tomić, Martina Jozinović, Edis Merdić, Ajla Silajdžić, Emina Bajtarević, Sarah Mioć, Ermin Kubat, Adi Begić, Vesna Tomičić, Mirza Kordić i AlterVal bend.

Na modnoj reviji učešće je uzelo ukupno 5 modnih dizajnerica (Nadina Kovač, Nermina Jašarspahić, Minela Podgorica, Deniz Nadžaković i Mevlida Huskić) koje su Kakanjcima poklonile nezaboravnu noć predstavljajući kreacije koje su izmamljivale uzdahe i osmijehe na licima građana.

Svoje proizvode na manifestaciji „Dani organske proizvodnje, Dani meda,  izložba rukotvorina i suvenira“ predstavilo je oko 30 poduzetnika s štandovi su se nalazili u gradskoj jezgri pet dana.

U okviru Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“ koja je prozvana najsadržajnijom dosada ukupno je organizovano 11 sportskih aktivnosti i to turnir u odbojci, rukometu i basketu, paintball turnir, adrenalinski park, rapid nogomet, turnir u stonom tenisu, biciklistička utrka, ulična trka, prezentacija borilačkih sportova i šahovski turnir. Na sportskim aktivnostima imali smo čak 533 učesnika, a 62 osobe bile su  na raspolaganju na svim sportskim aktivnostima uključujući voditelje, volontere, organizatore i tehničko osoblje koji su se tokom pet dana manifestacije brinuli  da sve prođe u najboljem redu.

Odigrane su ukupno i tri pozorišne predstave od kojih  “Američki san”, “Pustolovine veselog lutka nešutka” i “Derviš i smrt” –  koje su uspjele privući skoro 1 000 posjetilaca u Park Doma kulture gdje su se predstave i odigrale. Prelijepe ljetne noći u Parku Doma kulture krasila je publika koja je učinila da se želimo potruditi da program Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“ bude još ljepši još sadržajnij i bogatiji naredne godine.

Gradska biblioteka organizovala je dva događaja  od kojih “Veče sa Abdulahom Sidranom” kada je Park Doma kulture posjetilo minimalno 250 posjetilaca i “Noć muzike i poezije”.

Na svečanoj smotri predstavilo se ukupno šest kulturno-umjetničkih duštava: KUD “Fadil Dogdibegović – Dikan” Kakanj, KUD “PURAČIĆ” PURAČIĆ, Hrvatska folklorna skupina “Bobovac” Čatići, KUD “OSMAN ALIBAŠIĆ ”MALA BRIJESNICA, KUD “KOLO DUBRAVSKO”  BIVOLJE BRDO – ČAPLJINA i ANSAMBL NARODNIH IGARA I PJESAMA „KAKANJ”. Defile sa kulturno-umjetničkim društvima i Rudarskom glazbom brojao je oko 240 učesnika. Zajedno sa sa gostima kojih je bilo više od 350 prodefilovali smo kroz ulice Kaknja sve do Centralne pozornice.

Organizovana su tri zabavna programa za djecu (Konferencija beba i šetnja kroz grad, dva zabavna programa ispred Centralne pozornice sa maskotama) kada su mališani imali priliku da se na uzbudljiv način zabave, plešu, fotografišu sa maskotama i upražnjavaju mnogo drugih veselih sadržaja.

Na reviji old timera ukupno je izloženo 15 vozila a moramo priznati izazvali su i veliku pažnju građana jer je to ujedno i prva izložba Oldtimera organizovana u Kaknju.

Na ovogodišnjoj Kulturno-sportskoj manifestaciji „Kakanjski dani 2016.“ učestvovalo je oko 900 učesnika koji su ukrasili Kulturno-sportsku manifestaciju „Kakanjski dani 2016.“ i učinili da nam pet dana manifestacije prođe nikad ljepše i nikad bogatije.

U pet kakanjskih noći, od  Luna parka  na parkingu kod Doma kulture, do Centralne pozornice, svaku noć prosječno je bilo između 10 000 i 15 000 ljudi. To znači da je na  površinama gdje su se odvijali događaji ili bili postavljeni objekti za programske sadržaje ili prodajni i ugostiteljski objekti kretalo i upražnjavalo sadržaje Kakanjskih dana oko 90 000 ljudi, svih uzrasta.

Na raspolaganju je ukupno bilo 20 volontera a u organizacionom odboru nalazilo se 17 osoba na čijem čelu je Aldin Šljivo, direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj. Zadatak odbora bio je da načelniku Općine Kakanj Nerminu Mandri predloži program pomenute manifestacije.

Svi  zajedno i sinhronizirano, uz pomoć brojnih udruženja građana, sportskih klubova, volontera i entuzijasta uz uloženi trud u organizacionim aktivnostima te uz uvažene sugestije  građana, napravili smo savršenu formulu za uspjeh i možemo slobodno reći spektakl na kojem je prisustvovalo 90 000 ljudi.

JU KSC KAKANJ

 

 

Podijelite:

Posljedni članci