“KAKANJSKI DANI 2016”: DANAS ADRENALINSKI PARK, PAINTBALL TURNIR, MODNA REVIJA, KONCERT “ZA GRAD KOJI VOLIM”, VEČE SA SIDRANOM, “DERVIŠ I SMRT”

Podijelite:

U bogatom programu Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016.” građani Kaknja danas će uživati u sljedećem programu:

ADRENALINSKI PARK ZA ODVAŽNE koji će biti organizovan na  platou kod zgrade pošte sa početkom u 10:00 sati i trajat će do 20:00 sati.

Ovo je izazov za sve odvažne, željne adrenalina, dobre zabave,smijeha i užitka. Adrenalinski park sa vrhunskim instruktorima kluba SCORPIO, zaštitnom opremom  i maksimalnom sigurnošću. Pravo učešća imaju svi zainteresovani mlađeg uzrasta.

Dođite  i doživite vrhunski adrenalinski doživljaj.

PAINTBALL TURNIR će početi u 16:00 sati na sportskom poligonu iza zgrade pošte. Zaštitna mreža kojom će biti ograđen teren će omogućiti posjetiocima sigurno i neometano gledanja čitavog turnira.

VATROGANA POKAZNA VJEŽBA – VATROGASNA JEDINICA KAKANJ

Obaviještavamo građane da će se danas o4.08.2016. godine održati vatrogasna pokazna vježba na čelu sa Vatrogasnom jedinicom Kakanj na platou ispred pošte sa početkom u 17:00 sati.

U okviru Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“ javna pokazna vježba će se izvesti s ciljem upoznavanja građana grada Kaknja sa uvježbanošću vatrogasaca za gašenje požara i spašavanje ugroženih osoba te mogućnostima vatrogasnih tehnika u kriznim situacijama.

Svi građani su dobrodošli!

PREZENTACIJA BORILAČKIH SPORTOVA NA CENTRALNOJ POZORNICI

Danas na Centralnoj pozornici u okviru Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“ bit će upriličena prezentacija borilačkih sportova sa početkom u 18:00 sati.

Pokazne vježbe će izvoditi članovi klubova TKD Centar, KK Nara medika i Judo klub. Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i upoznaju tehnike i pozitivne aspekte borilačkih sportova.

Očekujemo vas!

VEČE SA ABDULAHOM SIDRANOM

Gradska biblioteka u okviru svoje djelatnosti za sugrađane organizuje veče sa akademikom Abdulahom Sidranom, našim ponajboljim pjesnikom u večeras 04.08.2016. godine sa početkom u 19:00 sati.

Ovo je prilika da građani iz prve ruke čuju stihove, čuju i Sidranova sjećanja, njegove stavove o književnosti i jeziku. Naravno, kada je pitanju Sidran niste nikada sigurni što se još može reči.

Sigurni smo da ćete iz prelijepog Parka Doma kulture Kakanj otići zadovoljni i ispunjeni.

POZORIŠNA PREDSTAVA „DERVIŠ I SMRT“

Naša pozorišna publika će danas u Parku Doma kulture uživati u sjajnoj pozorišnoj predstavi „Derviš i smrt“ koja će se odigrati u 21:00 sat.

Duodrama “Derviš i smrt”, u kojoj glume Nusmir Muharemović, član ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, i Daniel Kovačević, glumac Narodnog pozorišta Toša Jovanović iz Zrenjanina.

Budući da je roman „Derviš i smrt“ obavezna literatura glumci će vam omogućiti da u roku od sat vremena upoznate dva glavna lika iz ovog romana nakon čega ćete i sami  poželjeti pročitati roman.

MODNA REVIJA NA KOJOJ ĆE KREACIJE PREDSTAVITI KAKANJSKE DIZAJNERICE

U četvrtak 04.08.2016. godine na Centralnoj pozornici će se održati modna revija sa početkom u 20:00 sati.

Svoje kreacije ponosno će predstaviti kakanjske dizajnerice: Nadina Kovač, Nermina Jašarspahić, Minela Podgorica, Deniz Nadžaković i Mevlida Huskić.

Pozivamo naše sugrađane da prisustvuju ovom događaju i da podrže domaće dizajnerice.

KONCERT „ZA GRAD KOJI VOLIM” SA KAKANJSKIM MLADIM TALENTIMA

Večeras ćese na Centralnoj pozornici održati koncert pod nazivom „Za grad koji volim“ sa početkom u 21:00 sat. Ova noć rezervisana je za mlade kakanjske talente a u nastavku pogledajte ko će se večeras predstaviti publici.

UČESNICI KONCERTA ZA GRAD KOJI VOLIM:

 1. Alen Čišija
 2. Adin Šolbić
 3. Ajna Balešić
 4. Ana Marija Tomić
 5. Martina Jozinović
 6. Enis Merdić
 7. Ajla Silajdžić
 8. Emina Bajtarević
 9. Sarah Mioć
 10. Ermin Kubat
 11. Adi Begić
 12. Vesna Tomičić
 13. Mirza Kordić
 14. AlterVal bend

Svi ste dobrodošli!

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci