“KAKANJSKI DANI 2016.”: DANAS VELIKA ZABAVA ZA DJECU, RAPID FUDBAL, DEFILE MAŽURETKINJA, KONCERT DENIALA AHMETOVIĆA

Podijelite:

Petak 05.08.2016.

10:30, Konferencija beba i manje djece do 5 godina uz šetnju kroz grad

11:00, Zabavne igre za djecu – TROPIC ZENICA

Mjesto: Plato ispred centralne pozornice

14:00 Turnir u malom fudbalu – RAPID FUDBAL

Rapid fudbal je montažni  teren  dimenzija 24×12 m sa umjetnom travom ograđen ogradom od fiberglasa 1 m visine i zaštitnom mrežom koja sprečava da lopta izađe iz terena. Ima izgled malog stadiona sa dimenzijama gola od 1 m x 0.60 m. Turnir je namijenjen za djecu do 12 godina. Svaki tim igra sa 4 igrača na terenu i  2 rezervna igrača. PRAVILA  RAPID  FUDBALA *2 X 5 minuta sa pauzom od po 2 minuta; *Lopta je uvek u igri (nema kornera ni ubacivanja); *Igrači mogu da koriste ogradu za odbijanje od zidova; *Zamjena igrača bez prekida igre; *Jedan igrač može da uđe i izađe na teren više puta; *Penal može da bude izveden duž srednje linije terena, šutiranjem ne direktno u gol već odbijanjem od ograde, gol je bez golmana; *Igra se prekida samo u slučaju faula (kao u klasičnom fudbalu).

17:00, Turnir u rukometu

Mjesto: Poligon Parka prijateljstva

18:00, Biciklistička utrka

Mjesto: Krug Parka prijateljstva (kod pošte)

Draga djeco i svi vi koji ste željni adrenalina i zabave, uz malo spretnosti, znanja i sreće dođite do vrhunske zabave i vrijednih nagrada. Provjerite svoje biciklističko umijeće na našoj zanimljivoj stazi. Zabava je zagarantirana! KATEGORIJE : DJECA do 15 godina; Djeca i odrasli preko 15 godina, POTREBNA OPREMA : BICIKLISTIČKA KACIGA (OBAVEZNO), OSTALA ZAŠTITNA OPREMA (poželjno); DATUM ODRŽAVANJA: 5.8.2016. godine  (PETAK).

19:00, Muzičko-poetsko veče „Muzika, poezija i ja“

Prof. Dženana Herco govorit će odabrane stihove svjetskih i bosanskohercegovačkih pjesnika, a naši muzičari darovat će nas nekim od nezaboravnih pjesama. Na pitanje da li se poezija može iznova čitati, da li se poezija može iznova pisati, da li je poezija neuništiva; da li se poezija može iznova definirati – odgovor je potvrdan. Pogotovo, u vremenima kada se sve više postavlja pitanje ne samo čemu poezija u oskudnim vremenim već čemu poezija u svim vremenima. Jer, sva su ovozemaljska vremena oskudna, a poezija je tu da ih učini prijemčivijim, da svojom jezikoumnošću pokaže svoju superiornost, dodirne nedodirljivo.

Mjesto: Park Doma kulture

19:00, Smotra duvačkih orkestara (limena glazba) i defile mažuretkinja

Smotra duvačkih orkestra će se održati u petak 05.08.2016. godine sa početkom u 19:00 sati. Učestvovati će 3 glazbe- limenih orkestara koji će  krenuti od Sahat kule marširanjem kroz grad  do centralne pozornice.

Ne sumnjamo da će ovaj događaj privući pozornost građana i cijelog grada samim prolaskom kroz grad, marširanjem, sviranjem i neobičnim uniformama koje prate duvačke orkestre.

Nakon marširanja kroz grad svaka glazba će imati  solo nastup na Centralnoj pozornici. Rudarska glazba Kakanj bi mogla imati malo duži nastup na kraju kako bi se upečatljivo završio program.

Građane očekuje i bogat repertoar Rudarske glazbe, sviraju popularne i savremene kompozicije i melodije poput: bosanskih sevdalinki, Eye of the tiger, Wonderful World,Lipe cvatu, Ero s onog svijeta i mnoge druge.

Ono što je posebno interesantno jeste defile mažuretkinja kroz gradsku jezgru našeg grada. Kako bismo upotpunili događaj učešće u ovom programu će uzeti mažuretkinje iz Čapljine koje će svojom koreografijom i pojavom oduševiti publiku.

Budite i vi sa nama na ovom spektakularnom događaju.

21:00, Solistički koncert

DENIAL AHMETOVIĆ

Mjesto: Centralna pozornica

Podijelite:

Posljedni članci