KAKANJSKI DANI 2016.“: KONCERT „LAPSUS BEND“, RUDARSKA GLAZBA

Podijelite:

Prvi dan Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“ (01.08.2016.) građani će imati priliku da uživaju u koncertu sa Rudarskom glazbom i gostovanjem „Lapsus bend-a“ na Centralnoj pozornici sa početkom u 20:30 sati.

Od osnivanja do danas kroz bend je prošlo više muzičara i vokala, ali su tri člana od samoga početka; Mahir Osmanović (gitara), Mumin Korajac (bubnjevi) i Muamer Bošnjaković (klavijatura), sva trojica mladića iz Kalesije. Prije nekoliko mjeseci „Lapsusu“ se pridružio i Emir Aličković (vokal) iz Kaknja.

LAPSUS BAND je počeo kao rok sastav, ali se vremenom njihov muzički pravac promijenio, pa sada rade obrade domaćih pjesama. Upravo su na taj način već odavno izašli izvan okvira Kalesije i Tuzlanskog kantona, ali i izvan granica Bosne i Hercegovine. Proteklih godinu dana bilježe nastupe širom BiH, u susjednoj Hrvatskoj, ali i u Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj itd.

Tako momci koji su muzičku karijeru počeli svirajući u ugostiteljskim objektima u Kalesiji pred nekoliko desetina osoba postali jedan od najtraženijih bendova u cijeloj BiH, ali i van granica naše države, svirajući u rasporodanim lokalima, a nastupali su i sa regionalnim muzičkim zvijezdama pred nekoliko hiljada osoba.

Ne sumnjamo u sjajnu atmosferu koju će momci iz benda napraviti na koncertu stoga ne propustite ovaj događaj i budite sa nama 01.08.2016. godine tačno u 20:30 sati.

 

 

Podijelite:

Posljedni članci