Kakanjski dani 2017: Dvije radionice u organizaciji Udruženja C.E.K.O.R.

Podijelite:

U sklopu Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2017” u srijedu 02.08.2017. godine i u četvrtak 03.08.2017. godine na Platou kod pošte bit će održane radionice za djecu u organizaciji Udruženja C.E.K.O.R. sa početkom u 11:00 sati.

Radionica 1

Mladi kreativci-radionica je osmišljena za djecu  mlađeg uzrasta do 5 godina kako bi sa svojim roditeljima proveli ugodno popodne i družili  se međusobno kao i sa animatorima Udruženja CEKOR u okviru kreativne radionice.

Cilj radionice je upoznavanje male djece sa aktivnostima koje odgovaraju njihovim potrebama za učenjem. Djeca se upoznavaju sa likovnim izražavanjem te manipulacijom predmeta, stiču nova znanja i potiču znatiželju. Ova radionica kod djece razvija razne vještine, kruženje, bojenje, crtanje, modeliranje, učenje boja i oblika. Najvažnije od svega je da roditelji dobivaju priliku da kvalitetno provedu vrijeme sa svojom djecom. Aktivnosti su bojenje, crtanje, modeliranje plastelinom, kruženje kolaž papira i ljepljenje te na kraju ostavljanje otisaka roditelja i djece na hamer papiru uz upisivanje imena. Radionice bi se mogle izvoditi na zelenoj površini iza postavljenih štandova.

Trajanje radionice je predviđeno u trajanju od 2 sata a za radionicu su potrebne boje, kistovi-četkice, papiri u boji, hamer papir, plastelin, makazice, ljepilo, kolaž papir.

Radionicu će voditi članice CEKOR-a.

Na kraju će djecu razveseliti face painting – crtanje na licu popularnih likova iz crtanih filmova (Miki i mini maus, Maša i Medo)

Radionica – drugi dio

Mladi kreativci djeca starijeg uzrasta od 5 do 10 godina će praviti ukrasne predmete od papira, plastičnih kesa, plastičnih flaša i praviti ruže od krep papira. Predmeti koji će se praviti su cvijeće, korpice za cvijeće, ruže, izrada i ukrašavanje ramova za slike. Djeca će naučiti o značaju recikliranja, kako napraviti nove i zanimljive predmete od odbačenih stvari i predmeta. Radionicu će voditi dva člana CEKOR-a koji imaju iskustva sa sličnim radionicama koje već ranije organizovane u okviru projekata koje vodi Udruženje CEKOR.

Napravljene predmete će biti izloženi na štandu CEKOR-a, sa naglaskom da su to predmeti koje su djeca napravila kao i da su napisali ekološke poruke npr: RECIKLIRAJ-PROFITIRAJ, SVE SE MOŽE RECIKLIRATI OSIM VREMENA..

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci