Kakanjski dani 2017: Koncert grupe “BalkanEros”

Podijelite:

Obavještavamo građane da će se u utorak 01.08.2017. godine u sklopu Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2017” održati koncert grupe pod nazivom “BalkanEros” na Main stage-u sa početkom u 21:00h. Poznato je da članovi benda “BalkanEros” na svojim nastupima uvijek naprave fenomenalnu atmosferu pa će tako vjerujemo biti i u Kaknju. Ovu noć dodatno će uljepšati talentovana Kakanjka Ajna Balešić koja odnedavno nastupa sa ovim bendom, a kakanjskoj publici poznata je po izvanrednom talentu i umijeću sviranja violine.

Haris Abdagich & Balkaneros najbolje se, u stilsko-izražajnom smislu, mogu opisati kao čudnovat, ali funkcionalan kolektiv, a njihovu muziku kao spoj r'n'r provinijencije (u najširem smislu te riječi) iz koje momci iz benda nedvojbeno dolaze, s raznolikim i raznorodnim svjetskim uticajima, od starih mediteranskih zvukova (Renato Carosone, Adriano Celentano) i američkog folka (Bob Dylan, Simon & Garfunkel), preko kalipsa (Hari Belafonte), do romskih nota, sve to s ključnim pečatom slavenskog senzibiliteta (od Balkana do Rusije).

Balkanerosi su veseo i netendenciozan, kosmopolitski orijentisan bend, raznovrsnog, a opet koherentnog izraza, koji svojom neposrednošću publici šalje čistu i prostu (ipak snažnu i ozbiljnu) poruku sreće, ljubavi, razigranosti i iskonske radosti življenja. To čine kroz svoje melodične i tekstualno snažne autorske pjesme i, jednako tako, kroz svoje autentične, autorske obrade muzike svijeta.

Dobrodošli!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci