Kakanjski dani 2017: Koncert grupe “BalkanEros”

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Obavještavamo građane da će se u utorak 01.08.2017. godine u sklopu Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2017” održati koncert grupe pod nazivom “BalkanEros” na Main stage-u sa početkom u 21:00h. Poznato je da članovi benda “BalkanEros” na svojim nastupima uvijek naprave fenomenalnu atmosferu pa će tako vjerujemo biti i u Kaknju. Ovu noć dodatno će uljepšati talentovana Kakanjka Ajna Balešić koja odnedavno nastupa sa ovim bendom, a kakanjskoj publici poznata je po izvanrednom talentu i umijeću sviranja violine.

Haris Abdagich & Balkaneros najbolje se, u stilsko-izražajnom smislu, mogu opisati kao čudnovat, ali funkcionalan kolektiv, a njihovu muziku kao spoj r'n'r provinijencije (u najširem smislu te riječi) iz koje momci iz benda nedvojbeno dolaze, s raznolikim i raznorodnim svjetskim uticajima, od starih mediteranskih zvukova (Renato Carosone, Adriano Celentano) i američkog folka (Bob Dylan, Simon & Garfunkel), preko kalipsa (Hari Belafonte), do romskih nota, sve to s ključnim pečatom slavenskog senzibiliteta (od Balkana do Rusije).

Balkanerosi su veseo i netendenciozan, kosmopolitski orijentisan bend, raznovrsnog, a opet koherentnog izraza, koji svojom neposrednošću publici šalje čistu i prostu (ipak snažnu i ozbiljnu) poruku sreće, ljubavi, razigranosti i iskonske radosti življenja. To čine kroz svoje melodične i tekstualno snažne autorske pjesme i, jednako tako, kroz svoje autentične, autorske obrade muzike svijeta.

Dobrodošli!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci

Dodijeljena uvjerenja za ukupno 87 polaznika kurseva

Saznajte više

Danas dodjela uvjerenja za sedam grupa polaznika edukativnih kurseva u JU KSC Kakanj

Saznajte više

U nedjelju premijera pozorišne predstave “Životinjska farma” – Dom kulture Kakanj

Saznajte više