Kakanjski dani 2017: Noć borilačkih vještina pod otvorenim nebom – Prezentacija borilačkih sportova i Fight night KD 2017

Podijelite:

U utorak 01.08.2017.god. sa početkom od 17:00 satu u sklopu Kulturno-umjetničke manifestacije „Kakanjski dani 2017” na Msin stage-u će biti održana Prezentacija borilačkih sportova. Učesnici na prezentaciji su: Taekwondo klubovi „Nur” i „Centar“, iz Kaknja, Karate klub „Sakib Bitić“ i Judo klub Kakanj.

Prezentacija će biti revijalnog karaktera, te će ovo biti jedinstvena prilika da građani vide uspješne borilačke sportske klubove iz Kaknja, ljude koji već dugi niz godina postižu izvrsne rezultate. Svi učesnici će se pojaviti sa jasnim ciljem, da javnosti pokažu svoj kvalitet, rad i trud.

Svi zainteresovani će imati priliku da pogledaju  praktičnu prezentaciju koja tretira primjenu borilačkih sportova u širem smislu poput treninga, kondicione pripreme, te borilački sportovi kao dodatni trening, a u nastavku slijedi raspored prezentacije:

 • Judo klub „Kakanj” ;
 • Teakwondo klub „Centar” ;
 • Karate klub „Sakib Bitić” i
 • Teakwondo klub “NUR”.

Istog dana sa početkom od 19:00 na Platou ispred Main Stage-a, za sve ljubitelja boksa bit će upriličen spektakl pod nazivom „Fight night“, a nosilac ove aktivnosti je KickBox klub „RATNIK, Kakanj. Najbolji kakanjski i boskeri iz ostalih gradova BiH, našoj publici će pružiti mečeve vrhunske borbe, pune adrenalina i neizvjesnosti, a što će ujedno predstavljati i svojevrsnu promociju ovoga sporta i u Kaknju. U prvom djelu planirano je  5 uvodnih borbi:

 • Spahija Sikira („Rejjan” Kakanj) VS Barakat Isa („Rejjan” Kakanj) 69kg – POČETNICI Box meč;
 • Faris Šišić („Rejjan” Kakanj) VS Čizmić Anel („Rejjan” Kakanj) 75kg – POČETNICI Box meč;
 • Kenan Smaka (KBK „Warrior” Kakanj) VS Huskanović Bilal („Paša Team”) 30kg
 • MidhatSmaka (KBK „Warrior” Kakanj) VS Hamidović Ibro („STEELFIGHTER” Zenica) 50kg
 • IrfanNeimarlija (KBK „Warrior” Kakanj) VS Nermin Terzić („STEELFIGHTER” Zenica) 77kg.

Nakon uvodnih borbi, šlag na tortu i spektakl večeri predstavljat će 2 glavne borbe i to:

 • Ahmed Krnjić VS Bahrudin Mahmić 90+kg; (Ahmed Krnjić 9x prvak BiH u ringovnima, juniorsko i svjetsko srebro 2014/2015, srebro sa Balkanskog prvenstva 2016, 37 pobjeda i 6 poraza) – (Bahrudin Mahmić višestruki prvakBiH, prvak Balkana 2x, osvajač srebrene medalje sa Svjetskog prvenstva 2011., 120 pobjeda i 20 poraza);
 • Nerdin Fejzović VS Amar Husetović – 67kg; (Nerdin Fejzović profesionalni i amaterski prvak Balkana, višestruki osvajač Internacionalnog kupa, osvajač „Balkan opena“ 2015. i 2016., osvajač Evropskog kupa u Karlovcu 2014. Do sada imao 53 amaterska meča i 25 profesionalnih) – (Amar Husetović državni prvak BiH u muaythai i kick-boxing-u 3x. Do sada imao 22 meča).

Pozivamo građane da svojim prisustvom uveličaju revijalno-sportsko-borbeni program, koji će biti u pratnji modernih muzičkih bitova. Ovaj događaj je prigodan za sve generacije te je društveno koristan stoga dođite u velikom broju i uživajte u borilačkim vještinama.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci