Kakanjski dani 2017: Premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Dom naših želja – 50 godina JU”

Podijelite:

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj povodom 50 godina svog postojanja pored brojnih sadržaja i aktivnosti odlučila je da snimi i dokumentarni film pod nazivom “50 godina JU”. To je film koji je sniman i pripreman punih šest mjeseci. U filmu će biti sublimirano punih 50 godina rada i djelovanja ove Ustanove.

Dokumentarni film “Dom naših želja – 50 godina JU” premijerno će biti prikazan u subotu 05.08.2017. godine u Parku Doma kulture sa početkom u 20:00 sati.

U filmu su uzeli učešće mnogi kulturni radnici koji su svojim djelovanjem ostavili trag na rad ove Ustanove. Također ćete imati priliku da vidite mnoge popularne filmske i pozorišne umjetnike koji su u superlativu govorili o našoj Ustanovi. Ova Ustanova je pretrpjela burna vremena, razne promjene, rat, rušenje krova Doma kulture i mnoge druge poteškoće, da bi na kraju izašla preporođena i nagrađena najvećim općinskim priznanjem Grb Općine Kakanj.

Dokumentarni film govori o periodu od samog otvaranja odnosno osnivanja 30.04.1967. godine i početka rada Ustanove. Prvi dokumentarni film u produkciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Pripremili smo nekoliko fotografija iz filma, pogledajte ih u nastavku.

Producent: Aldin Šljivo
Režija: Mirza Mušija
Snimanje, obrada, audio i video edit FRAME production:
-Adnan Kadić
-Sedin Kobilica
-Almir Kuburić

JU KSC KAKANJ

 

 

Podijelite:

Posljedni članci