Kakanjski učesnici “Marša mira” posjetili Muzej Kaknja kako bi pogledali izložbu “Srebrenički put pakla”

Podijelite:

Danas je u Omladinskom centru upriličen sastanak kakanjskih učesnika “Marša mira” pred polazak u Nezuk. Nakon sastanka učesnici su posjetili Muzej Kaknja kako bi pogledali izložbu fotografija “Srebrenički put pakla” koja je otvorena danas u 18:00 sati.

Sutra 07.jula 2017. godine, u 10:30 sati, u Gradskom spomen-parku u Kaknju bit će upriličeno postrojavanje kakanjskih učesnika ovogodišnjeg “Marša mira”, te odavanje počasti i polaganje cvijeća na spomen-obilježja, nakon čega će učesnici pohoda u koloni proći gradskom jezgrom Kaknja do sahat-kule odakle će u 11:00 sati autobusom krenuti za Nezuk.

Nosilac aktivnosti na organizaciji učešća građana Kaknja na “Maršu mira” je Savez udruženja/boračkih organizacija općine Kakanj, a finansijsku pomoć pri organizaciji pružila je Općina Kakanj.

Marš mira” je pješački pohod koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini, sa ciljem odavanja počasti žrtvama genocida.

Napominjemo da je izložba “Srebrenički put pakla” dostupna za javnost do kraja ovog mjeseca u Muzeju Kaknja. Pored izložbe fotografija „Srebrenički put pakla” Muzej Kaknja će u sklopu obilježavanja 11. jula organizovati  i promociju knjige Dževe Avdić pod nazivom „Moj osmijeh je moja osveta“ u petak 14.07.2017. godine!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci