Kako se izboriti sa strahom i depresijom za vrijeme pandemije?

Podijelite:

Najavljujemo radionicu Geštalt psihoterapije: Suočavanje sa strahom i depresijom za vrijeme pandemije

Govoriti ćemo i o uticaju starih obrazaca na lični rast, razvoj i odgoj djece…

Šta je strah?

Strah je negativna emocija koja paralizira cijeli naš sistem (emocionalni, tjelesni, kreativni…). Strah je imaginaran i nastaje prvo u našem umu. Ako ga potom pohranimo u podsvijest tada se “bojimo sve više”…

Kako se suočiti sa strahom? Šta je potrebno da se suočimo s njim? Da li ga treba pobijediti? Kako ga iskoristiti?

Pokušaćemo dati odgovore na sva vaša pitanja koja imate na temu straha.

Psihoterapijska praksa obuhvata individualnu terapiju, onlajn i uživo. Psihološko savjetovanje, koučing, grupane terapije, psihoedukativne radionice i radionice usmjerene na rad u organizacijama.

Radionicu vodi Merima Hafizović

Merima Hafizović rođena je u Sarajevu 1982. godine. Živi u Blagaju. Udata, ima dvoje djece. Završila je studij prava, a od marta 2018. godine educira se u programu geštalt psihoterapije u okviru Visokoškolske ustanove za edukaciju iz geštalt psihoterapije Malta kod dr. Lidije Pecotić (GPTIM-Gestalt Psychotherapy Training Institute Malta, EAPTI) u čijem je sastavu i Psiho-Integrum d.o.o. Bosne i Hercegovine, čime je stekla zvanje geštalt psihoterapeut pod supervizijom.

Predsjednica je Udruženja mladih „Ruka prijateljstva“ od 2012. godine. Piše za „Behar“, „Preporod“ i web-portal „Trag života“.

Odnedavno vodi psihoterapijsku privatnu praksu i u tu svrhu vodi blog na Facebook – u i Instagramu profilu pod nazivom Merima Hafizović – psihoterpija , gdje piše o temama vezanim za lični rast i razvoj, mentalno zdravlje i svim poteškoćama koje možemo sresti na putu ličnog razvoja.

Maksimalan broj učesnika je 10. Cijena po učesniku 30 KM.

Prijave možete izvršiti na broj telefona: 032/771-920

Radionica će se održati uz sve mjere opreza, a na ovaj način odgovaramo i na temu depresije koja se javlja kroz pandemiju Corona virusa. Na radionici će struka da odgovori kako savladati sve izazove koje nam nosi svakodnevni život s posebnim osvrtom na COVID-19.

Neposredno prije radionice će biti upriličeno i predavanje na temu straha, međutim broj mjesta je već popunjen.Možete se prijaviti isključivo na radionicu koja će biti održana 18.12.2020. godine sa početkom u 17:00 sati u maloj sali KSC.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci