KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM PREMIJERE PREDSTAVA “PINOKIO” I “FEJZBUKOVCI (DE)GENERACIJA”

Podijelite:

Konferencija za medije povodom premijere dvije nove predstave bit će održana u petak 27.05.2016. godine u foajeu Doma kulture sa početkom u 13:30 sati. Imamo čast da vam predstavimo dvije pozorišne predstave koje će biti odigrane na daskama Doma kulture. U pitanju je dječija predstava „Pinokio“ polaznika Škole glume i performans za djecu i mlade Fejzbukovci, (De)generacija.

Škola glume, Dramskog studija Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj, privodi kraju i ovu sezonu 2015/2016, premijerom predstave „Pinokio“ koja će se odigrati 30.05.2016. godine u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 19:30 sati.

Sa polaznicima se tokom sedmomjesečnog procesa radilo na osnovama glume, koji obuhvata rad na pokretu, pravilnom govoru (dikciji) i glumi, a ono što je glavna odlika Škole glume je rad na načinu ponašanja, vještini govora i kulturi komunciranja kod polaznika, osobine koje su izuzetno bitne za sveukupno funkcionisanje i ponašanje u društvu. Upravo iz toga razloga mentori su i odlučili da sa polaznicima rade predstavu „Pinokio“, koja u svojoj postavci, a i način kako ju je napisao Carlo Collodi, nosi izuzetno bitne životne postulate i pravila ponašanja te stavlja granicu između dobra i zla, i sve to se odnosi na djecu, ali  i roditelje i pedagoge, koji su najviše odgovorni za odgoj djece, a između ostalog zadaća i  misija Škole glume i JU KSC Kakanj jeste da nauči mlade pravilima lijepog ponašanja.

Režiju potpisuje Miroljub Mijatović, asistent režije Mirza Bajramović, a u predstavi igraju, polaznici: Ines Delibašić, Ena Delibašić, Saša Vasiljević, Irma Numanović, Hana Bjelopoljak, Edna Brkić, Emin Brkić, Emina Čaluk, Ajla Cvrljo, Ena Sikira, Elma Kubura, Merima Mušija, Melika Haračić, Hamza Šišić, Amer Javoraš, Merjem Kulović, Lejla Rajkić, Dani Hrgota, Armin Šolbić, Ilda Sarač, Majra Čatić i predavač na Školi glume, Mirza Bajramović.

Premijerna izvedba predstave za djecu i omladinu  Fejzbukovci, (De)generacija po ideji i režiji Miroljuba Mijatovića,  a prema koreografiji Emine Stojšić i Semira Šerića,  bit će održana 01.06.2016. godine u velikoj sali Doma kulture sa početkom u 19:00 sati.

Predstava je nastala u koprodukciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj, Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Baletnog studija Ars i Plesno-modnog studija Shadows, te u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Riječ je o predstavi čija tematika govori o vršnjačkom nasilju, te se njome pokušava skrenuti pažnja na sve više prisutne pojave nasilja  u našem društvu i svakodnevnici.

U predstavi igraju profesionalni glumci Mirza Bajramović, Zlatan Školjić, Selma Ćosić te članovi Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a Zenica i Škole glume iz Kaknja.

Na konferenciji za medije prisutnima će se obratiti:

  • direktor JU Kulturno-sportski centar Aldin Šljivo
  • direktor BNP-a Zenica Hazim Begagić
  • rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene Miroljub Mijatović
  • glumac Mirza Bajramović

Ovom prilikom pozivamo predstavnike medija da dođu na zakazanu konferenciju koja će se održati u petak 27.05.2016. godine, u foajeu Doma kulture sa početkom u 13:30 sati.

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci