KRG “PIRUETA”- Uspješno održan Prijateljski turnir u ritmičkoj gimnastici “II PRINCESS CUP” u Kaknju

Podijelite:

Ritmička gimnatika predstavlja izuzetno atraktivan sport za djevojčice. Ona se sastoji od niza gimnatičkih pokreta dobro ukombinovanih sa muzikom u pozadini, uz korištenje različitih rekvizita. Veoma graciozan, ali i zahtjevan sport izuskuje mnogo truda, ljubavi, pažnje i strepljenja kako bi se ostvarili očekivani rezultati.

Klub ritmičke gimnastike „Pirueta” u Kaknju je formiran 2016. godine, i od samog osnivanja cilj i želja nam je da djevojčicama pružimo mogućnost zdravog razvoja kroz vježbe i takmičenja te da oformimo trenerske i takmičrske timove kako bi organizovali i učestvovali na domaćim i međunarodnim turnirima ritmičke gimnastike. U tom pravcu postigli  smo zapažene rezultate, ali i kroz edukaciju za trenerice koju su uspješno završile naše članice Šehagić Iman i Smaka Ehlimana. Spomenute trenerice pod kontrolom predsjednice kluba, Hadžimehanović Amine, već uspješno vode treninge sa najmlađim članicama kluba.  

Kruna naših aktivnosti je prijateljski turnir „Princes cup” koji već drugu godinu organizujemo u Kaknju. Na ovogodišnjem turniru koji je održan 06.03.2021. godine u JU KSC Kakanj, učestvovale su takmičarke iz KRG “Željezničar”, KRG “Visoko”, KRG “Tuzla”, KRG “Ritam”, KRG “Takt”, KRG “Bosnagym”, GK “Olimp”, KRG “Čelik” i domaćin KRG “Pirueta”. Turnir je uspješno održan uz poštivanje epidemioloških mjera i  preporuka kriznog štaba Federacije Bosnie i Hercegovine, te je tokom cjelodnevnog održavanja turnira sportska atmosfera bila besprijekorna. 


Klub ritmičke gimastike “Pirueta”

Podijelite:

Posljedni članci