KUGLAŠI RUDARA OSVAJAČI KUP-A BIH

Podijelite:

Ovog vikenda odigrana je završnica KUP-a Bosne i Hercegovine u Sportskoj kuglani u Kaknju gdje su svoje nastupe kroz kvalifikacije obezbijedile ekipe: Slobode, Borca, Revite i Rudara. U subotu 16.04.2016. godine odigrani su polufinalni susreti u kome su se sastali Sloboda – Borac i Revita – Rudar.

Sloboda iz Tuzle je lagano izborila svoj nastup u finalu, jer ekipa Borca izuzev u prvom paru nije pružila dostojan otpor Slobodi, tako da je konačan rezultat bio 7 : 1 u korist Slobode. Treba istaknuti odličan nastup Kalata sa 590 oborenih čunjeva i Novakovića sa 586, kod Borca osim Mirkovića sa 568 oborenih čunjeva nije bilo raspoloženih igrača.

Drugi polufinalni susret između Revite i Rudara je bila po mnogima finale prije finala. U veoma neizvjesnom susretu u kojem se pobjednik nije znao do posljednje kugle, Rudar je uspio savladati ekipu Revite sa 5 : 3 i izboriti nastup u finalu. Odlično su susret otvorili Bešić i Alagić protiv Marka Trklje i Pekovića Alagić ( 589 ) je uvjerljivom igrom savladao Pekovića (551 ), dok su Bešić i Trklja igrali do posljednje kugle, a Trklja je bio uspješniji za samo jedan čunj ( 598 – 597 ).

Drugi par je ponovo donio neizvjesnu borbu, Karzić ( 551 ) je bio bolji od Miodraga Trklje ( 546 ), dok su na drugoj strani Gurešić i Turudija odigrali neizvjesnu završnicu u kojoj Gurešić ( 585 : 584 ) slavio ispred Turudije. Posljednja serija je donijela pravu dramu. Paštar i Hrustemović su igrali fenomenalno, a u samoj završnici Paštar se snalazi bolje i savladava Hrustemovića ( 606 : 590 ). Prijić je igrao protiv Dundića i igralo se čunja za čunj u kojem iskusni Dundić u posljednje dvije kugle donosi pobjedu Rudaru. Prijić – Dundić ( 570 : 573 ).

Konačan rezultat 5 : 3 u korist Rudara sa izvanrednim ekipnim rezultatima. U nedjelju 17.04.2016. godine je odigran finalni susret između Slobode i Rudara. Susret su otvorili Stjepić i Bešić a na drugoj strani Ibrahimović i Alagić. Bešić je ponovo igrao dramatičan susret i u posljednjim hicima sada biva uspješniji od Stjepića ( 588 : 583 ), na drugoj strani Alagić ponovo igra odličan susret i veoma lagano dolazi do poena nad Ibrahimovićem ( 579 : 526 ).

Konačan rezultat Rudar – Sloboda 6 : 2 ! Rudar je sasvim zasluženo osvojio šampionsku titulu.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci