Na press konferenciji predstavljen veliki broj aktivnosti u sklopu KD 2018 – Pronađi svoj put do zabave

Podijelite:

Danas je u sali Općine Kakanj upriličena konferencija za medije gdje su načelnik općine Kakanj Nermin Mandra i direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo predstavili kompletan program Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2018“.

U samom uvodu obratio se direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo u ime organizacionog odbora, kojeg čini 20 članova i u koji su uključeni skoro svi subjekti koji se bave kulturom, sportom, organizacijom saobraćaja i održavanjem javnog reda i mira, koji je predstavio kompletan program manifestacije „Kakanjski dani 2018“.

“Ovogodišnja Kulturno-sportska manifestacija “Kakanjski dani 2018” će trajati devet dana tačnije od 28.07. do 05.08.2018. godine i od prvog do posljednjeg dana sadrži obećavajuće programe za sve uzraste, a posebno za našu najmlađu raju za koje smo se potrudili da upriličimo sadržaje koji dosad nisu bili viđeni. To su prvenstveno brojni edukativni sadržaji uz radionice, dječije igrice, kreativne igrice, dječiji koncerti, dakle uz edukativne tu su i zabavni sadržaji kako bismo zaista imali nezaboravno ljeto u Kaknju. Da je tako dokazat će i koncerti koji će, vjerujemo biti veoma dobro posjećeni te da će privući dosta publike iz Kaknja ali gostiju iz drugih gradova koje ovom prilikom pozivamo da posjete Kakanj ukoliko su u mogućnosti i da zajedno sa nama uživaju slobodno možemo reći u spektakularnom programu.

Program je već od prvog dana šaren, bogat, raznolik i zabavan. Vjerujem da će baš prvi dan privući mnogo pažnje jer imamo učesnike iz Turske, Španije, Mađarske, Slovačke i mnogih drugih država koji učestvuju na Međunarodnom dječijem festivalu folklora.

Ove godine u sklopu Kakanjskih dana ukupno imamo 14 sportskih sadržaja, 16 zabavnih sadržaja zatim mjuzejske izložbe, kreativne aktivnosti, dakle ukupno imamo oko 40 programskih aktivnosti. Skoro 15 aktivnosti se odnosi na dječije programe što nam je zaista veoma važno kako bismo pružili kvalitetan program za naše najmlađe. Mnogo nevladinih organizacija ove godine je uključeno u samu organizaciju tačnije 30 udruženja. Prema našim statističkim podacima oko dvije hiljadu ljudi će biti uključeno u realizaciju programa.

Uspjeli smo da i ove godine da promovišemo naše kakanjske talente uz koncert pod nazivom „Kakanjski bendovi“ gdje učešće uzimaju izuzetno talentovani bendovi poput AlterVala koji je fenomenalan i odlične zabave pravi, tu je i Heaven bend koji nas uvijek iznova oduševi kako novim repertoarom tako i velikim talentom, a svakako kao predgrupa koncerta Emir & Frozen Camels bit će kakanjski InfraRed bend, i na kraju naša najmlađa zvijezda Adi Begić koji je ove godine bio naš mali ambasador i ušao je u finale na jednom poznatom muzičkom takmičenju.

Kako već svi znaju tu je i Amar Jašarspahić Gile, Lapsus bend ali izvođači iz drugih gradova koje imamo namjeru sjajno dočekati, biti dobri domačini i naravno u velikom broju podržati  i njhove koncerte. Dakle Emir&Frozen Camels, Latif Moćević koji će pored svog koncerta zabavnog karaktera održati koncert i za naše najmlađe, koncert se zove „Mravko Travko“ i vjerujem da će biti zanimljivo.

Dosad nismo imali streljaštvo, ovo takmičenje će biti održano na platou OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ za koje također smatram da će izazvati veliko oduševljenje i interes. 2016. godine smo zadnji put imali reviju Old timer-a, ove godine smo također odlučili da obradujemo ljubitelje starih automobila.

Lokacije na kojima će se odvijati aktivnosti su Park Doma kulture, Park prijateljstva, Main stage i od ove godine i plato OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ gdje će biti upriličena noć filmova (Muvie night) pod otvorenim nebom. Kako sam spomenuo na početku zaista mnogo zanimljivih i kvalitetnih sadržaja u kojima se može pronaći svaki građanin našeg grada bez obzira na godine.

U odjelu za sport imamo atraktivne, zabavne i kvalitetne programe a izdvojio bih Fitnes za dame na otvorenom uz Lejlu Šebić, zatim Fitnes and Fun, Fight night te mnogobrojne turnire koji su već popunjeni sa prijavama. Dobili smo i sponzore manifestacije, radi se BH Telecom-u i Samsung-u, također imamo i sponzore za pojedinačne sadržaje a to su lokalni privrednici i ja im se ovom prilikom posebno zahvaljujem. Također bih izdvojio prvu biciklističku utrku na 10 kilometara koja se ove godine prvi put organizuje u Kaknju, zatim nešto što je veoma aktuelno je ulična utrka čiji budžet iznosi oko 7.000 KM i zaista je za pohvalu što se veliki broj sponzora uključio da pomogne da se sve to sprovede. Već imamo oko 190 prijavljenih na ovu utrku.

U Parku Doma kulture će biti organizovani skoro svi programi iz oblasti kulture, zaista mogu da garantujem da će uz ugodni ambijent parka jedna predstava te promocije knjige imati veliki uticaj na sve posjetice te da će se nakon programa sa osmijehom na licu i zadovoljni vratiti svojim domovima”, izjavio je na konferenciji za medije direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo i pozvao publiku da pogleda program i odabere događaje koje će posjetiti.

Potom se obratio i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra koji je iskazao zadovoljstvo zbog organizacije ovogodišnje Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2018”. “I ove godine imamo veliki broj aktivnosti, iz godine u godinu ulažemo mnogo truda i entuzijazma tako da građanima Kaknja ove ljetne dane učinimo raznovrsnijim i ljepšim, da unesemo živosti na ulice. Naša ideja je bila da pobjegnemo od onih sadržaja koji su nas opterećavali na glavnoj ulici, na način da uvedemo upravo ovakve sadržaje te da iz godine u godinu imamo što sadržajnije, interesantnije i bogatije sadržaje. Izuzetno sam ponosan i koristim ovu priliku da čestitam organizacionom odboru i direktoru na svom trudu koji se ulaže u organizaciju ovakve manifestacije. Očekujem da će i provođenje ovih aktivnosti narednih dana biti na visokom nivou. Pozivam i naše sugrađane da posjete ove sadržaje, da provedu vrijeme na svakom od ovih sadržaja, bit će šteta nakon uloženih novaca i truda da posjeta ne bude adekvatna”. Načelnik je naglasio da se još uvijek luta po izboru lokacije “Najsretniji bi bili da imamo više prostora, da je moguće ovo smjestiti na veliki trg, da ne remetimo saobraćajne tokove, komoditet građana na koji su navikli, ali jednostavno Kakanj je takav i ne možemo pronaći adekvatniji i širi prostor. Možda ovo sve nosi i pozitivne stvari da se glavna ulica dinamizira, da se više života osjeti. Sve ovo činimo ne da zakomplikujemo živote, nego da učinimo ljepšim nekoliko dana ljeta, da onima koji godišnje odmore provode u Kaknju prikažemo svu raskoš ovog grada” poručio je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

U nastavku kompletan program manifestacije KAKANJSKI DANI 2018:

 

JU KSC KAKANJ

 

 

 

 

 

 

Podijelite:

Posljedni članci