Najljepša sportska priča prvi put doputovala u Kakanj

Podijelite:

30.6.2017. godine su, po prvi put u Kaknju, održane sedme po redu BH Telecom Sportske igre mladih. Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u regiji koja pruža djeci i mladima da se potpuno besplatno takmiče u 10 sportova. U prethodnih 6 godina Igre su ispratile preko 170.000 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine, neke nove generacije bilo da su iz Sarajeva, Mostara, Bijeljine, Livna, Doboja, Tuzle, Zenice, Prijedora, Širokog Brijega, Srebrenice itd.

U 2016. godini Igre su u BiH (Federacija BiH, Republika Srpska i Brčko Distrikt) okupile preko 40.000 učesnika iz preko 97 gradova i općina. Igre su održane u 30 bh. gradova a završene su petodnevnim finalnim takmičenjem u Sarajevu na kojem je nastupilo 1.877 učesnika, dok je njih 142 otputovalo u Split na međunarodne dane Igara, potpuno besplatno.

 Otvorenju Igara u Kaknju prisustvovao je i načelnik Općine Kakanj, gospodin Nermin Mandra koji je početnim udarcem na koš, zvanično i otvorio Sportske igre mladih u Kaknju.

Djevojčice i dječaci u Sportskoj dvorani KSC Kakanj imali su priliku takmičiti se na Bingo CUP-u, takmičenju u uličnoj košarci za kategoriju 2002. godište i mlađi, a plasman na finalno takmičenje Igara u Sarajevu, omogućile su ekipe „Varioci“ u muškoj konkurenciji, te „Selfie“ u ženskoj konkurenciji. Nakon košarke, uslijedili su sjajni odbojkaški mečevi. Djevojčice i dječaci su uživali u dugim nadigravanjima i sjajnim poenima, a plasman na finalno takmičenje ostvarile su ekipe „Volleyball team“ u muškoj konkurenciji te „OK Arabi“ u ženskoj konkurenciji.

„Učestvovale smo ove godine na Plazma CUP-u, takmičenju u odbojci, i nažalost nismo uspjele ostvariti plasman na finalno takmičenje. Nadamo se boljem rezultatu naredne godine, a prvoplasiranom timu želimo puno sreće na finalu“ kazala je Hena Bjelopoljak, kapiten ekipe „Kakanj“.

Mali nogometaši su imali priliku pokazati svoje znanje u okviru Poli CUP-a, takmičenja u nogometu za kategoriju 2006. godište i mlađi. Najuspješniji bili su dječaci iz ekipe FK Mladost.

Na Coca-Cola CUP-u, takmičenju u nogometu za kategoriju 2002.godište i mlađi, plasman na finalno takmičenje Igara u Sarajevu ostvarili su dječaci iz ekipe „Rudar“ te će upravo ovi dječaci odmjeriti snage sa drugim timovima iz BiH na finalnom takmičenju.

Svi pobjednici iz Kaknja, u periodu od 8.8.-12.8., biće učesnici, potpuno besplatno, finalnog takmičenja u Sarajevu zajedno sa mališanima iz ostalih bh. gradova. Specijalni partner Igara i ove godine je Olimpijski komitet BiH, a pokrovitelj Igara u Kaknju je Općina Kakanj.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci