Neka vaš naredni korak bude plesni! ZUMBA – UPIS JE U TOKU

Podijelite:

Vrijeme je za  pokret i ritmičnost,  te upis u treću sezonu plesa. Upis je 3. septembra 2015. godine  u  kino-sali Doma kulture sa početkom od 19:00 sati za djecu, od 3 godine do 15 godina, te za žene i djevojke u terminu od 20:00 sati.

Ono što je bitno naglasiti je da se radi u odvojenim programima. Za djecu se radi sklad ritmičnih pokreta uz moderni ples, koji je izmiješan sa baletom, latino plesom, ritmičkom gimnastikom zatim showdance program koji predstavlja teatralne izvedbe plesa. Uz sve to, svaki trening se rade vježbe jačanja mišića te razgibavanja tijela uz plesne akrobacije.

Bez obzira na talenat, ističemo značaj i opšteg vaspitanja kroz umjetnost gdje se svakom pojedincu može pristupiti individualno. Kroz grupni  rad mogu se napraviti odlične plesne koreografije. Za bolji tonus mišića, držanje tijela, ravnotežu i koordinaciju pokreta pospješuje se ono za čim smo svi u potrazi, rad kardiovaskularnog sistema. Sposobnost pamćenja, razvijanje kreativnosti i želje za novim saznanjima je ono što je pokretač da budete dio našeg plesnog tima. Ples budi osjećaj za lijepo, a plesači se uče dobrim manirima i kulturi komunikacije, uz staložnost i sticanje velikog samopouzdanja.

PROGRAM ZA ŽENE I DJEVOJKE:

Šta je to ZUMBA FITNESS PROGRAM ZA ŽENE?

Zumba je trening, koji se maskirao u zabavu i ples. Uz efikasne aerobik vježbe koje prate ritam inspirisan latino muzikom, pleše nekoliko miliona ljudi širom svijeta. Zumba zahtijeva da budete u stalnom pokretu i kada se jednom ”zarazite”, postat ćete ovisni zumbom. Uz neprestano kretanje na treningu izvajat ćete tijelo i sagorjeti kalorije. Zumba je program i za žene i djevojke i muškarce, često se kaže od 7 do 77 godina, dakle ne postoji granica za starosnu dob, zumba je za sve one koji imaju ili nemaju iskustvo u plesu, a za sve one koji su ”ukočeni” zumba će srušiti barijere.

Kakvo djelovanje ima trening?

Aerobne vježbe pokreću velike mišiće u tijelu, a rezultat toga je pravilan protok krvi i kiseonika u tijelu. To je intervalni trening na kojem se vrši smjena naizmjeničnih ritmova plesa kao što su salsa, hip-hop, cha-cha-cha, pa čak i trbušni ples, koji savršeno oblikuju tijelo. Zumba stavlja poseban akcenat na mišiće abdomena, leđa, zadnjice i nogu. Posebno je važno što ima utjecaja na mišiće kičme i time poboljšava stabilnost, držanje, te ukupnu aerobnu kondiciju.

Od čega se sastoji jedan čas ZUMBA FITNESSA?

Koristimo model časa u trajanju od sat vremena, koji je organizovan na sljedeći način: Čas počinjemo zagrijavanjem, razgibavanjem, te vježbama snage (trbušnjaci, vježbe za leđa, zadnjicu i noge) 15 minuta, zatim zumba basic koraci (merenque, salsa) nakon kojih se prelazi u različite ritmove cumbie, reggaetona, jer za svaku pjesmu koristimo različitu vrstu plesa.

Time naizmjenično podižemo i spuštamo intenzitet treninga, a različitim plesnim koracima opterećujemo određene mišićne skupine. Imate osjećaj kao da ste na dobroj zabavi, te često i zaboravite da ste tu došli da sagorite kalorije.

Nakon glavnog dijela, radimo vježbe istezanja, koje su jednako bitne kao i sam trening, jer istezanjem smanjujemo rizik od povreda ligamenata, tetiva i mišića. Ove vježbe često bivaju zanemarene iako je njihova važnost nemjerljiva, također poboljšavaju cirkulaciju, reduciraju stres i štetne produkte iz krvi.

Kome se preporučuje ZUMBA FITNESS?

Svima onima koji su se zapustili, ulijenili, onima koji uživaju u plesu ili žele naučiti da plešu, onima koji žele pokrenuti svoje tijelo, onima koji nisu našli dovoljno motivacije da samo treniraju kući. Onima kojima se genetika i ljubav prema hrani odrazila na figuru. Zamijenite pogrešan način mršanja- izgladnjivanje, plesom.

Šta ponijeti na trening?

Tokom treninga, radi jačine vježbi ćete se sigurno znojiti, te vam preporučujemo pamučnu majicu, trenerku, čiste i što mekše patike, peškir i flašicu vode, te dobru volju, a pozitivnu energiju prepustite nama.

U nastavku možete pogledati slike našeg plesnog tima.

Očekujemo vas s radošću i dobrom muzikom, treneri Dino Hasanbegović i Erma Dautović.

 

 

Podijelite:

Posljedni članci