Nove projekcije filmova u kino-sali povodom Svjetskog dana animiranog filma

Podijelite:

  1. oktobra obilježava se Svjetski dan animiranog filma u spomen Emilu Reynaudu. Naime, on je 1982. godine u Parizu organizirao prvu projekciju animiranog filma na celuloidnoj vrpci. Ovaj dan se obilježava u više od 50 zemalja na svim kontinentima što je odlična prilika za promociju animiranog filma.

JU za kulturu i obrazovanje Kakanj ovom prilikom odlučila je organizovati projekcije dva animirana filma za osnovne škole i jedan film za različite uzraste. Prikazivanje filmova će se održati u kino-sali Doma kulture 28.10. i 29.10. tekuće godine.

Film koji je namijenjen uzrastu od 1.-5. razreda je Smotanko i Trapavko 3D (sin).

SADRŽAJ FILMA:

Smotanko i Trapavko su dva najvrijednija super-špijuna tajne agencije TIA i prati ih glas da rješavaju sve kriminalne slučajeve koje ostali agenti ne mogu. Kako bi riješili te zadatke njih dvojica koriste maske i bizarne izume koji su u većini slučajeva besmisleni. Upravo zbog toga njihove misije postaju nepresušan izvor zabave koji do sada nije viđen u svijetu špijunaže.

Za učenike od 6.-9. razreda u ponudi imamo projekciju filma „Hotel Transilvanija 2“ 3D (sin).

SADRŽAJ FILMA:

Za hotel Transilvaniju čini se da su stvari konačno krenule na bolje. Drakulin hotel koji je ispočetka kao svoje goste prihvatao isključivo čudovišta sada je otvoren i za ljude. Ali ono što sada najviše muči našeg omiljenog Drakulu je njegova ozbiljna zabrinutost da njegov preslatki unuk (koji je zapravo pola čovjek, a pola vampir) ne pokazuje znakove pravog vampira.

 U ponudi imamo “Put do slave” (The Walk – 2015) još jedan film kojeg treba pogledati u 3D-u na velikom platnu. Ovakav film se rijetko viđa. Nemojte ga propustiti!

SADRŽAJ FILMA:

Uz inovativnu fotorealističnu tehnologiju i 3D vještinu, film Put do slave je istinsko filmsko iskustvo, prava prilika za filmofile širom svijeta da osjete kako je to biti u oblacima. Sam film ljubavno je pismo Parizu i New Yorku 70-ih godina prošlog vijeka, ali iznad svega, to je ljubavno pismo tornjevima Svjetskog trgovinskog centra u njihovom punom sjaju.

 Pozivamo zainteresovane građane da nam se pridruže u kino-sali i zajedno sa nama pogledaju nezaboravne 3D avanture. Termine projekcija filmova ćemo objaviti naknadno.

Untitled-2-Recovered

Podijelite:

Posljedni članci