OŽILJCI – Premijera nove predstave Dramskog studija 5. maja

Podijelite:

JU KSC Kakanji njen Dramski studio najavljuju novu premijeru pozorišne predstave u vlastitoj produkciji za sezonu 21/22, pod naslovom „Ožiljci“. Riječ je o 54. premijeri, a ovaj put članice i članovi Dramskog studija odlučili su se za autorski rad i predstavu čija premijerna izvedba je zakazana za četvrtak, 5. maja, u Domu kulture sa početkom od 19:30.

Predstava „Ožiljci“ je nastala kao kolektivni autorski rad polaznika i polaznica starije grupe „Škole glume“ Dramskog studija JU KSC Kakanj. Glavna radnja predstave se razvila iz stručnih psihoterapeutskih radionica polaznika sa stručnjakom iz oblasti geštalt psihoterapije gdje se propitivalo i razgovaralo o emocijama: brige, ljutnje, straha i tuge, njihovom fizičkom, mentalnom i emotivnom uticaju na osobu, kao i posljedicama koje su prikazane kroz priče. To su realne, istinite ispovijesti o različitim situacijama u kojima se svaki pojedinac može naći. Situacije na koje se odnose pomenute emocije u većini slučajeva su vezane za egzistenciju i svjesni smo da se mogu poistovijetiti sa borbama koje svaki pojedinac iskusi. Uzevši u obzir date okolnosti u kojima se nalazimo – nestabilna ekonomska situacija, ratovi, pandemija i nepoznata budućnost, te kakve su sve posljedice nastale i mogu nastati iz toga, ne možemo da ne primijetimo kako su briga, ljutnja, strah i tuga postale dominantne u našim životima. Situacije koje nastaju usljed izloženosti istim, itekako ostavljaju veliki trag na naše ličnosti za koje možemo reći da su ništa drugo nego ožiljci. Jako bitan aspekt je i kako ti ožiljci djeluju na mlađu populaciju – tinejdžere, odnosno na njihovo formiranje ličnosti. Posljedice usljed djelovanja ovih emocija mogu biti i pogubne.

Kreativni tim zaslužan za ovu predstavu potrudio se da na unikatan i zanimljiv način prezentuje svoj marljivi rad kakanjskoj pozorišnoj publici. Ovaj mladi tim se nada da će odgovoriti zadatku i prikazati situacije u kojima se svi mogu prepoznati, kao i da će domaća publika biti itekako zadovoljna sa pogledanim.

Pokrovitelji predstave su Općina Kakanji Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, a medijski partner je Radio Kakanj.

            Za kreaciju ovog kolektivnog autorskog rada zaslužni su:

Režija: Mirza Bajramović

Pomoćnik režije i koreograf: Amer Javoraš

Stručni saradnik: Esmin Brodlija

Producent: Mirza Mušija

Glumice i glumci :

  • Emin Brkić
  • Aida Vehabović
  • Lamija Đokić
  • Nejra Begovac
  • Melika Haračić
  • Emina Javoraš
  • Lejla Rajkić

Autor muzike: Almir Mušanović

Svjetlo operater: Mahir Fejzović

Ton: Asmir Škulj

PR i marketing:  Nerma Alagić

Grafički dizajn: Almir Mušanović

Videografija: Almir Mušanović

Kostimi: Kolektiv.

            Ovim putem pozivamo sve građanke i građana Kaknja, ljubitelje pozorišta i pozorišne umjetnosti da svojim prisustvom u četvrtak 5. maja uveličaju ovu svečanost i odaju priznanje mladom timu u realizaciji pozorišne predstave „Ožiljci“.

Cijena ulaznice za premijeru iznosi: 5,00 KM.

Dobro nam došli!

Podijelite:

Posljedni članci