Povodom obilježavanja 21.decembra Dana rudara najavljujemo radionicu u Muzeju Kaknja i performans kod Lokomotive 62-015

Podijelite:

JU KSC Kakanj je prošle godine povodom obilježavanja 21.decembra Dana rudara u saradnji sa Mješovitom srednjom školom iz Kaknja organizovala radionicu pod nazivom “Izrada makete ulaza u jamu”.Ove godine poseban akcenat ćemo staviti na Lokomotivu 62-015, zvanu Ćiro koja se nalazi u dvorištu OŠ “Hamdija Kreševljaković”.

Prva aktivnost koja će se održati u četvrtak 21.12.2017. godine u Muzeju Kaknja sa početkom u 10:30 sati odnosi se na likovnu radionicu „Nacrtaj svog Ćiru“. Nakon likovne radionice žiri će odabrati naljepši likovni rad koji će biti nagrađen.

Druga aktivnost odnosi se na muzički performans „Ćihu Ćihu“, i to na lokalitetu gdje je smještena lokomotiva 62-015. Učešće na navedenim aktivnostima će uzeti mališani iz vrtića “Pčelica” Kakanj i učenici prvog razdreda OŠ “Hamdija Kreševljaković”.

Nakon izvedbe plesne tačke, djeca iz vrtića “Pčelica“ bi prošetali putanjom kuda je nekada tutnjao Ćiro, da se prisjetimo tog vremena, sve do jula 1998. godine kada je zadnji put prošao kroz grad.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci