POZIV ZA UČEŠĆE: „ULIČNA TRKA ZA AMELA TUKU NA 800 m“

Podijelite:

Drugi dan Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“ će biti sportskom ozračju stoga vam najavljujemo i ULIČNU TRKU – „Trka za Amela Tuku na 800 m“ koja će biti organizovana 02.08.2016. godine sa početkom od 17:00 sati.

Budući da se Amel Tuka atletikom počeo baviti sasvim slučajno kad je 2008, kao učenik 3. razreda STŠ “Kemal Kapetanović” iz Kaknja, učestvovao na Malim olimpijskim igrama u Zenici i pobijedio u utrci na 400 m, možda u Kaknju na ULIČNOJ UTRCI pronađemo jedan novi atletski „biser“.

Ulična utrka će biti održana na glavnoj cesti cijelom dužinom Ul. Alije Izetbegovića, tačnije od kružnog toka na centru do Centralne pozornice. Utrka će se sastojati od tri kategorije: djevojčice (sve zainteresovane), dječaci do 15 godina i odrasli. Za prvo, drugo i treće mjesto osigurane su nagrade i priznanja.

Prijave na broj telefona: 032/771-920, svaki radni dan od 07:30 do 15:30 a najkasnije do 01.08.do 15:30 sati.

Kao iskreni znak podrške našem atletskom olimpijcu i sugrađanu  Amelu Tuki  na O.I.RIO 2016. godine, dođite i istrčite navedenu dionicu. Jedni će to napraviti u takmičarskom duhu a mi ostali otvorimo srce i ovim sportskim gestom (istrčavanjem dionice) pokažimo da smo uz našeg Amela.

Sretno dragi naš Amele!

Pozivamo sve građane da prisustvuju ovom nadasve zanimljivom sportskom događaju koji bi nam mogao iznjedriti novu atletsku zvijezdu koja bi u budućnosti mogla ponosno predstavljati naš Kakanj.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci