Poznati svi učesnici četvrfinala sistema prvoplasiranih ekipa u Ligi Mjesnih zajednica

Podijelite:

Konačno su poznati svi učesnici četvrfinala sistema prvoplasiranih ekipa u Ligi Mjesnih zajednica. Nakon šestog takmičarskog dana prolazak među osam najboljih ekipa ovogodišnje lige mjesnih zajednica izborile su ekipe Krševca, Donjeg Kaknja, Povezica i Bičera.

Nakon regularnog toka prvog susreta (Krševac-Brežani) šestog takmičarskog dana lige mjesnih zajednica bilo je neriješeno 1:1, a golove su postigli Belmin Merdić i Muhamed Berbić. Pristupilo se potom izvođenju penala, a više sreće i uspjeha imali su igrači iz mjesne zajednice Krševac budući da su slavili rezultatom 4:2. Sa penala pogađali su Belmin Merdić, Amer Gačić i Ahmed Grahić, dok je za Brežane gol postigao Nedžmin Berbić. U ovom susretu dosuđeno je osam prekršaja i dodijeljena su po dva žuta kartona, Resul Čehajić i Almir Čehajić (Krševac), Bakir Plasto i Nedžmin Berbić (Brežani).

Donji Kakanj minimalno protiv Modrinja

Donji Kakanj je u drugom susretu minimalno savladao Modrinje rezultatom 1:0 golom Haruna Drijenčića. U ovom duelu dosuđeno je devet prekršaja i čak četiri žuta kartona. U ekipi Modrinja ”požutili” su Sanel Tuka, Admir Tuka i Arnes Gadžun, dok je žuti karton u ekipi mjesne zajednice Donji Kakanj dobio Selmin Čelebić.

Povezice nadigrale Kakanj II

Povezice su u debi susretu šestog takmičarskog dana nadigrale ekipu Kaknja II rezultatom 3:1. Golove za ekipu Povezica postigli su Elmir Begić, Almir Zahirović i Dejan Gavrić, dok je gol utjehe za Kakanj II postigao Saša Vekić. Itekako se osjetio izostanak golmana Kaknja II Saše Damjanovića koji je propustio ovaj duel. U ovom susretu dosušeno je 13 prekršaja i dodijeljena su četiri žuta kartona. U ekipi Kaknja II javne opomene su zaradili Saša Vekić, Haris Ćosić i Elvedin Tukar, dok je u ekipi Povezica žuti karton dobio Ferid Vehabović.

Bičer bolji od Dumanca

Duel Bičera i Dumanca je bio i najkorektniji duel večeri. Dosuđena su samo četiri prekršaja i nije bilo kartona. Hasan Haračić je donio pobjedu ekipi Bičera koja je na kraju slavila rezultatom 1:0.

Nakon ovih susreta poznati su i svi parovi četvrtfinala lige mjesnih zajednica, a sastaju se: Dubovo Brdo – Zgošća, Zagrađe – Doboj, Krševac – Donji Kakanj, Povezice – Bičer.

JU KSC Kakanj/KakanjLive

Podijelite:

Posljedni članci