Pozorišna predstava “Kamenje” danas odigrana u Olovu

Podijelite:

JU KSC Kakanj nastavlja sa realizacijom svoje vizije i širenja kulture van granice Općine Kakanj, s ciljem da naš grad postane prepoznatljiv kulturni brend i često ime na kulturnoj sceni BiH. Povodom toga, a zajedno u saradnji sa BNP-om Zenica, glumci Zlatan Školjić i Mirza Bajramović danas su gostovali u Olovu sa predstavom “Kamenje”, čiju režiju potpisuje Miroljub Mijatović.

Predstava je odigrana za učenike sa teritorije Općine Olovo, koja je svojom tematikom upravo i namijenjena ovom uzrastu. Ovaj vid gostovanja predstavlja mali korak u realizaciji plemenite misije JU KSC Kakanj i Dramskog studija u širenju i stvaranju navike kod naših najmlađih za pozorišnu umjetnost.

A da je Dramski studio JU KSC krenuo sa ozbiljnim namjerama u novu pozorišnu sezonu pokazuje i izvedba predstave “Ludilo udvoje” za srednjoškolce Općine Kakanj od 12:00 i gostovanje u Varešu, čija izvedba je zakazana u 19:30, a oba igranja će se realizirati sutra, 27.09.2017.

Već sada možemo najaviti da će u predstojećem periodu doći do realizacije novih pozorišnih projekata, stoga se nadamo da će i građani prepoznati ovaj trud i rad naših uposlenika, te se odužiti na najbolji mogući način, masovnim posjetama.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci