Radionica za djecu u znaku smijeha, igre, kreativnosti i vještina

Podijelite:

Kako je i najvljeno ovogodišnja manifestacija Kakanjski dani 2018 će uglavnom biti namijenjena mlađoj publici, izdvajamo današnju radionicu koja je organizovana od strane Udruženja građana “Alternative” Kakanj koje aktivno učestvuje u realizaciji ove manifestacije.
Danas je na platou kod zgrade pošte realizovana radionica za djecu starosne dobi od 5 do 15 godina, koja se sastojala od radionice izrade predmeta od papira, djeca su ipak najviše izrađivala vjetrenjače i cvijetove od papira.
U sklopu radionice mališani su imali priliku igrati i lavirint, igra koja se igra sa plastelinom, slamkama i lopticama kojim se potiče razvoj preciznosti i fine motorike. U istom parku treća grupa svoje potencijale je pokazala kroz igru “veseli krompir” pri kojoj su držeći krompir koljenima imali zadatak da isti tako prenesu na određenu lokaciju, što je svakako bilo usmjereno na razvoj razvijanje ravnoteže koja je u doba informacijsko-komunikacijskih tehnologija neophodna.
Ipak, najveselije je bilo u grupi koja se zabavljala sa bojama. Mnogo šarenila kroz slikanje balonima, vodenim pištoljima a zatim i vlastitim šakama svoje otiske prenosili na papir.
Kako su nam organizatori naveli, vođeni iskustvom prethodne godine nisu očekivali veliki broj djece, osim naših građana u grupama je bilo i djece iz drugih država.
U toku izrade predmeta od papira mališanima se pridružio i Nermin Mandra, načelnik Općine Kakanj zajedno sa Aldinom Šljivom, direktorom Javne ustanove Kulturno sportski centar Kakanj.
Potrebno je istaknuti da su roditelji uvidjeli značaj ovakvih radionica i benefite koje one donose, pojedinci su to dokazali aktivnim učešćem u igrama zajedno sa djecom.
Sa djecom su radili članovi “Alternative”, pedagozi i osobe koje imaju iskustva u radu sa djecom.
U okviru manifestacije Kakanjski dani 2018 održat će se još radionica za djecu, ovim putem Vas pozivamo 01. 08. 2018. (srijeda) u Park Doma kulture u vremenskom periodu od 17 do 19 sati i 02. 08. 2018 (četvrtak) također u Parku Doma kulture u vremenskom periodu od 10 do 12 sati gdje mališane očekuje mnogo smijeha, zabave ali sa posebnim akcentom na njihov razvoj.

Podijelite:

Posljedni članci