Rezime Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016”

Podijelite:

Protekle sedmice u Kaknju su se održali “Kakanjski dani 2016”, Kulturno-sportska manifestacija koja se tradicionalno održava u našem gradu. Ovogodišnji dani su bili najsadržajniji do sada, a ono što ih je također odvojilo od dosadašnjih manifestacija je uključivanje kakanjskih snaga u organizaciju ali i sam program manifestacije.

Korištena je nedavno kupljena bina JU KSC Kakanj, a za ozvučenje i rasvjetu su se pobrinuli članovi video produkcije “Frame production”, Adnan Kadić i Sedin Kobilica. U programu je učestvovao veliki broj kakanjskih izvođača, uključujući dvije najveće kakanjske zvijezde, Amara Jašarspahića i Deniala Ahmetovića.

received_10210367409041051

Po završetku manifestacije, razgovarali smo sa Aldinom Šljivom, direktorom JU KSC Kakanj koja je bila nosilac organizacionih aktivnosti same manifestacije.

“Nakon sprovedenih četrdeset događaja u sklopu manifestacije Kakanjski dani možemo zaključiti da su Kakanjci maksimalno uživali. Smatram da smo ove godine postigli jedan novi, viši nivo i kada je u pitanju sadržaj ali i sama organizacija, a u svemu tome olakšavajuća okolnost je bila ta da nas je vrijeme, hvala Bogu, itekako poslužilo, tako da smo sve sadržaje realizovali na dogovorenim lokacijama. Ono što nas posebno veseli jeste činjenica da su građani zadovoljni ovakvim konceptom manifestacije „Kakanjski dani“.”, kazao je Šljivo.

Kako kaže Šljivo, organizatori su se trudili da se maksimalno uvaže sugestije i prijedloge sugrađana, tako da je u konačnici ova manifestacija poprimila epitet „100% kakanjsko“:

“Kad je u pitanju sama organizacija, želim da istaknem vrlo dobru regulaciju saobraćaja u odnosu na ranije godine, redovno čišćenje i održavanje lokacija na kojim su se održavali sadržaji, dodatni angažman mokrih čvorova po gradu, veliki broj volontera koji su nam bili od pomoći pri realizaciji svake aktivnosti. U samu realizaciju programa uključene su bile sve javne institucije tako da su nam na raspolaganju uvijek bile i medicinske usluge, usluge Vatrogasne jedinice Kakanj, Policijske stanice Kakanj i drugih koji su bili neophodni za uredno sprovođenje aktivnosti.”, kaže Šljivo i dodaje:

“Mogu slobodno izraziti i zadovoljstvo s učesnicima koji su dogovoreni da svojim angažmanom zabave naše sugrađane i poklone im ono što najbolje rade. Bilo je tu dosta novih sadržaja koji su izazvali veliku pozornost kod građana. Više puta smo defilovali kroz grad, svih pet noći su bile koncertne aktivnosti, brojni sportski sadržaji, veliki broj učesnika na turnirima, pozorišne predstave, druženje sa bh umjetnicima, dječije zabavne igre i mnogi drugi sadržaji koji su obilježili ovogodišnju manifestaciju Kakanjski dani. Svi su bili odgovorni i dali svoj maksimum da bi posjetioci, zbog kojih se sve ovo i radi, bili zadovoljni. Važno je još spomenuti odličnu saradnju sa medijima koji su sve programe maksimalno ispoštovali i na vrijeme najavljivali sadržaje, te izvještavali javnost sa lica mjesta. Stoga, zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način pomogli u ovoj organizaciji, a posebno se zahvaljujem onima koji su svoj angažman poklonili svom gradu.”

Šljivo nam je kazao i da su planovi za budućnost ove manifestacije da se trajanje produži na više dana, zbog obimnog sadržaja:

“Ova manifestacija već poprima pozitivne reakcije kod naših sugrađana ali i drugih osoba koje su imale priliku da posjete neke od naših sadržaja,  stoga je logičan slijed da se ovakav koncept zadrži i dalje uz nastojanje da se svake godine uvode novi sadržaji i praktičnija tehnička rješenja. Sa glavnim finansijerom ove manifestacije, Općinom Kakanj razgovaralo se i o mogućem povećanju broja dana Kulturno-sportske manifestacije kako bi se ostavilo dovoljno vremena da se svi sadržaji proprate na kvalitetan način obzirom da je vrlo teško i sprovesti ali i propratiti 40 kvalitetnih sadržaja za 5 dana.”, kazao je Šljivo i završio:

“Na kraju ću se zahvaliti Općini Kakanj na ukazanom povjerenju da JU KSC Kakanj sprovede ovogodišnju Kulturno-sportsku manifestaciju “Kakanjski dani” i molim sugrađane za razumijevanje ukoliko je došlo do određenih propusta. JU KSC Kakanj nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima, ali i najavljujemo već za kraj augusta „Kraljev fest“, a za septembar igranje predstave Đurologija – Branka Đurića na daskama Doma kulture.”

Podijelite:

Posljedni članci