RUDARSKA GLAZBA I “LAPSUS BAND” NAPRAVILI ODLIČNU ATMOSFERU NA SAMOM OTVARANJU MANIFESTACIJE “KAKANJSKI DANI 2016.”

Podijelite:

U okviru Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016.” građani Kaknja imali su priliku uživati u nastupu Rudarske glazbe i gostovanjem “Lapsus banda” na Centralnoj pozornici.

Prva večer “Kakanjskih dana” otpočela je uz zvuke Rudarske glazbe koja je osim tradicionalnog repertoara svirala i popularne kompozicije i melodije poput bosanskih sevdalinki, Eye of the tiger, Wonderful World, Lipe cvatu, Ero s onog svijeta u drugačijim aranžmanima i još jednom pokazala da je veliko bogatstvo našeg grada koje treba njegovati u budućnosti.

Momci iz benda važe za jedan od najtraženijih bendova u cijeloj BiH, ali i van granica naše države. Večeras smo se i uvjerili u njihov kvalitet jer su nam pružili nezaboravno veče sa sjajnom atmosferom.

Od osnivanja do danas kroz bend je prošlo više muzičara i vokala, ali su tri člana od samoga početka; Mahir Osmanović (gitara), Mumin Korajac (bubnjevi) i Muamer Bošnjaković (klavijatura), sva trojica mladića iz Kalesije. Prije nekoliko mjeseci „Lapsusu“ se pridružio i Emir Aličković (vokal) iz Kaknja.

Kad smo ovako sjajnu atmosferu imali na samom otvaranju manifestacije uz sve vremenske poteškoće, več sutra očekujemo prepune ulice posjetilaca.

Koncertna ponuda “Kakanjskih dana” nastavlja se sutra koncertom Amara Jašarspahića – Gileta kada se i očekuje najveća posjeta u okviru ove manifestacije.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci