SAOPĆENJE ZA JAVNOST: OBUSTAVA RADA SKI LIFTA NA PONIJERIMA DO DALJNJEG

Podijelite:

I pored nadljudskih napora koje su uposlenici JU Kulturno-sportski centar Kakanj  uložili u proteklih par dana kako bi na vrijeme započeli zimsku skijašku sezonu na Ponijerima, te time omogućili ljubiteljima skijanja da okušaju ljepote bijelog prekrivača, danas je to onemogućeno.

Naime, tek što je JU KSC Kakanj preuzela rukovodstvo nad Ski centrom na Ponijerima a potom je i snijeg bio na našoj strani, tehnički uslovi ski lifta ipak nisu mogli potrajati. Kao što nam je prenešeno od strane prethodnih vlasnika, pred početak zimske sezone urađeni su sve pripremne radnje kako bi na vrijeme i po planu dočekali zimsku sezonu. Međutim istrošenost i amortizacija motornih pokretača ski lifta su danas onemogućili daljnji nastavak skijaške sezone na Ponijerima.

JU KSC Kakanj će već od sutra krenuti u remont i osposobljavanje ski lifta kako bismo u najkraćem vremnskom periodu uspjeli vratiti ski lift u funkciju i time omogućili svim našim skijašima ugodno skijanje. Unaprijed se izvinjavamo, iako moramo priznati da se ne osjećamo krvcima, svim korisnicima usluga skijanja zbog nastale situacije. U narednim danima za skijaše početnike, kao i za sankaše (bez usluga ski lifta) omogućit ćemo korištenje snježnih površina na jednoj od lokacija u krugu Ski centra Ponijeri. Takođe u danima obustave rada ski lifta potrudit ćemo se da pružimo i druge vidove zimskih sportova i igara na Ponijerima, uz ugodan ugođaj ugostiteljskih usluga.

Za više informacija obavještavat ćemo vas putem naše službene web stranice www.ksckakanj.ba

Podijelite:

Posljedni članci