Ski centar Ponijeri: Savjeti za skijaše

Podijelite:

KACIGA

Kacige su obavezan rekvizit za sve skijaše, a moderne tehnologije su ovaj komad učinile laganijim i praktičnijim, pa je njihovo nošenje postalo daleko prijatnije.

SLUŠALICE ZA KACIGU

Slušalice koje se nose ispod kaciga su pravi hit među skijašima. Pružiće vam priliku da tokom skijanja slušate svoju omiljenu muziku bez bojazni da će vam ispasti za vrijeme vožnje.

SKI NAOČALE

Specijalizovane ski  naočale su obavezan rekvizit na svakoj planini, jer ne želite da vam snijeg ili vjetar umanje zadovoljstvo spusta niz omiljenu stazu.

GO PRO KAMERA

U današnje vrijeme sve veći broj skijaša voli da svoje avanture zabilježi kamerom, pa ako ste i vi među ljudima koji žele da dokumentuju svaki trenutak proveden na planini i stazi, obavezno nabavite go pro kameru.

SKIJAŠKE RUKAVICE

Kvalitetne rukavice će sačuvati vaše ruke od hladnoće i vjetra, tako da moraju da se nađu u vašem koferu kad krenete na planinu.

KOMPRESIVNA MAJICA DUGIH RUKAVA

Osnovni sloj odjeće u vidu dukseva od uskih sintetičkih materijala ili onih od merino vune obezbijediće vam maksimalnu udobnost.

SKI JAKNA

Tenologije uz pomoć kojih se prave skijaške jakne su priča za sebe. Na prvi pogled izgledaju prilično tanko, ali će vas u potpunosti zaštiti od niskih temperatura i vjetra. Najčešće se prave od dvoslojnih ili troslojnih materijala i imaju moderan dizajn, tako da ćete na stazi istovremeno biti stilizovani i zaštićeni od vremenskih prilika.

SKIJE

Najveća dilema za sve skijaše je izbor skija. Prilikom izbora skija morate da vodite računa o vašoj visini i težini kao i o stilu skijanja i tehnici koju posjedujete.

Ako ste početnik, onda je najbolje da izaberete skije manjeg radijusa.

PANCERICE

Udobnost pancerica je presudna za uživanje u zimskim avanturama. Tehnologija u proizvodnji ovog važnog ski elementa se godinama razvijala velikom brzionm, pa se danas mogu pronaći modeli od karbona koji su lagane i udobne.

Napomena: Svi skijaši u Ski centru Ponijeri treba da nose obaveznu opremu kako bi mogli kupiti ski kartu. Čuvajmo sebe i sve druge. Sigurnost treba da bude na prvom mjestu.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci