Slikovit prikaz naše srednjovjekovne historije

Podijelite:

Iako se o Bosni govorilo od Kulina bana i 12 stoljeća, podaci do kojih je došao autor porodičnog stabla „Bosanska dinastija Kotromanića”, pokazuje da spomen jednom bosanskom vladaru datira još od 968 godine. Porodično stablo dinastije Kotromanića je jedinstveno djelo, autora dr. Envera Imamovića, koje na jednom mjestu slikovno i tekstualno prikazuje prošlost Bosne od skoro 700 godina.

Porodično stablo “Bosanska dinastija Kotromanića” lična je karta Bosne, umjetničko djelo, slika hrasta sa članovima dinastije Kotromanića koji su više od 700 godina vladali srednjovjekovnom bosanskom državom ili svjedočenje da je bosanska država jedna od najstarijih država Slavena.

Plakat se nalazi na ulazu u Muzej Kaknja i vrlo rado ga predstavljamo svim posjetiocima. Postoji mogućnost da se na još nekoliko lokacija u našem gradu postavi porodično stablo “Bosanska dinastija Kotromanića”, kako bi što veći broj naših sugrađana imao priliku vidjeti navedeni plakat. Ideju nam je dao naš sugrađanin koji izuzetno drži do historije naše zemlje.

(foto – Muzej Kaknja)

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci